• Niet alleen in de eredivisie maar ook in het jeugdvoetbal is er dit voorjaar sprake van een heuse lentestop. En waar de meeste jeugdteams er nog een vrije zaterdag aan vast mochten plakken na Pasen en Koningsdag huppelde de 10-2 wel weer de wei in.

    In de openingsfase bleken de gasten uit Hooglanderveen te beschikken over ijzersterke spitsen  en was het wachten op een tegengoal totdat ons spitsentrio Goos, Luca en Muhammed uit de counter onverwachts de score opende en daarmee het startschot gaf voor een enerverende eerste helft. Vier keer wist VVZ op voorsprong te komen en driemaal maakte Hooglanderveen gelijk. Goed ingrijpen van Anton voorkwam zelfs nog nipt een vierde gelijkmaker.

    Met Lasse na rust weer vertrouwd achterin kreeg VVZ meer grip op de wedstrijd en liep mede dankzij een fraaie treffer van Mirac uit naar 7-4 bij de mini-pauze op driekwart wedstrijd. Julian had zelfs de goal van de week op zijn schoen nadat hij zichzelf met een ‘Frenky’ beweging had vrijgespeeld maar zag zijn schot net over zoeven.

    Direct na de hervatting maakte Hooglanderveen de 7-5 en ging toen vol in de aanval. Dit leverde echter driemaal een één-op-één kans op voor VVZ maar de bal wilde er miraculeus niet in. Een afgeketst schot aan de andere kant was zelfs onze keeper Kaan te machtig en zo stuiterde de aansluitingstreffer zomaar ons doelnetje in. Met nog twee minuutjes te gaan speelde Hooglanderveen alles-of-niets maar het was weer VVZ dat tweemaal alleen voor de keeper kwam te staan. De eerste poging vloog naast en de tweede inzet van ongeveer op de doellijn belandde in de handschoen van de keeper. Tja??en oude voetbalwetten??als je hem zelf niet maakt??..en uit de tegenaanval viel de 7-7. Nog één keer mocht VVZ aanvallen vanaf de aftrap maar in een kluwen van benen, knieën en hoofdjes kregen de groen-witten de verdiende winnende goal niet in deze kluts over de doellijn gerukt.

    Langs de lijn vol ongeloof dat een wedstrijd waarin je 45 van de 50 minuten voor staat en je eigenlijk met 4 goals verschil had moeten winnen toch nog in een puntendeling eindigde. Maar op deze, afgezien van een korte hagelbui, zonnige zaterdagmorgen is het toch beter toeven langs de zijlijn bij een sensationele doelpuntrijke jeugdwedstrijd dan thuis op de bank zoals veel andere ouders vanwege een derde vrije zaterdag op rij. Volgende week mag gelukkig iedereen weer aan de bak en krijgen we Victoria op bezoek.