• Uitgerekend op de woensdagavond van Halloween vonden we ons terug op de donkere akkers van Loosdrecht waarbij het kunstlicht het spookachtige tafereel benadrukte. Het was een Europacupsfeer zoals we die uit de jaren '80 kennen, maar het was 'slechts' een inhaalwedstrijd in de competitie voor de JO10-2 vanwege de herfstvakantie 

    Tegenstander Victoria JO10-9 was gelijkwaardig op één magnifieke spelverdeler na waarvan ook later bleek dat die normaliter acht teams hoger in de 10-1 met zijn geniale steekpassjes strooit. Toch lag het in het eerste kwart voornamelijk aan de apathische start aan VVZ-zijde dat Victoria het overwicht had en snel op 2-0 kwam. De uitblinker aan Soester zijde, Julian, stond onder de lat en voorkwam met een paar acrobatische reddingen een desastreuze achterstand.

    In het tweede kwart was VVZ wel bij de les. Mirac liet zien dat als je alleen al goed in de looplijn van de spelverdeler gaat staan je de angel al uit de aanvallen haalt. Muhammed werd voorheen steeds beter aanspeelbaar en de verdedigers Lasse en Anton schoven in zodat er veel meer druk op de goal van Victoria ontstond. Een schot van Roan bracht VVZ weer terug in de wedstrijd en vanaf de aftrap in het derde kwart scoorde VVZ meteen de gelijkmaker. Dit was het beste gedeelte van VVZ. Er werd fanatiek verdedigd en aangevallen.

    Uit een mooie combinatie kwam Victoria weer op 3-2 en dat was meteen het startsein om in de valkuil te struikelen waar de 10-2 te vaak last van heeft. Er werd gezeurd en geklaagd. "De bal was uit geweest, de scheidsrechter was oneerlijk, de bal was te zacht, de tegenstander speelde vals". Waldorf en Statler, de mopperopa’s uit de Muppets waren er niks bij. En het heeft ook totaal geen nut. Niet alleen was het geklaag grotendeels onterecht; het enige effect is dat je alleen jezelf uit de wedstrijd haalt waardoor Victoria te gemakkelijk naar 7-2 kon uitlopen. Enige hoogtepuntje in de slotfase was nog de pirouette van Kaan waarmee hij drie tegenstanders afschudde.

    Maar goed niet te lang getreurd want drie nachtjes slapen verder wacht alweer de volgende wedstrijd. Blijf voetballen. Zoek meer de combinatie in plaats van zinloze afstandsschoten en bovenal: Blijf positief. Dan komt het allemaal wel weer goed.