•  

    Alhoewel dit verslag een uitwedstrijd betreft beginnen we het epistel met een groot compliment aan onze eigen zaterdagdienst. Wij vinden het vanzelfsprekend dat op zaterdagmorgen de veldjes zijn uitgezet, de tegenstander netjes wordt ontvangen met een bakkie koffie en op tijd afgetrapt wordt. Dit waardeer je des te meer als je op bezoek bij een andere club op het aangewezen veld 3 alleen klaar staande Onder-8 teams aantreft, vervolgens zonder koffie door het secretariaat naar veld 4 wordt doorverwezen waar noch een thuisploeg noch een veldje klaar staat en dan maar op het terrein gaat speuren naar iets of iemand wat naar VOP 10-1 ruikt. Na een aantal mensen in een VOP-jas tevergeefs te hebben aangeschoten (‘sorry, het is hier altijd een zooitje’) vonden we een kwartier na het beoogde aanvangstijdstip een wanhopige moeder die als leider van de dag was aangewezen. VVZ-leiders zijn ook de beroerdste niet en zetten uiteindelijk het 6-tegen-6 veldje uit op veld 2. Conclusie is hulde voor de vlekkeloze ontvangst bij ons eigen VVZ.

    De 10-2 was door alle vertraging getergd en Roan scoorde binnen 8 seconden vanaf de aftrap. En dat was knap tegen de wind..zeg maar storm in. Van alle Alblasserdam commotie kregen we weinig mee op de toendra van de Amersfoort Vinex waar de wind vrij spel. VVZ had met deze straffe wind tegen het uiteraard moeilijk maar elastieken-Anton keepte de wedstrijd van zijn leven. Hoe hij het deed was het een raadsel maar VOP kreeg de bal niet langs hem. Als ze al in de buurt kwamen want stofzuiger Lasse elimineerde al het meeste gevaar. Aan het einde van de 1e helft werd VVZ zelfs brutaal en door goals van de slimme Kaan en de meedogenloze Muhammed liep VVZ uit naar 0-3.

    Met zo’n voorsprong en dan in de 2e helft wind mee moesten dubbele cijfers haalbaar lijken. Maar voetbal laat zich niet voorspellen. VOP had nu ook een geweldige keeper opgesteld tot frustratie van Mirac die vier keer op het juiste plekje stond maar keer en op keer de goalie op zijn weg vond. De beste speler van VOP vond wel het goal met een bekeken schuiver en leek het nog even spannend te gaan worden. Met applaus van uit- en thuispubliek maakte VVZ echter direct daarna de goal van de dag. Roan dribbelde naar de achterlijn, trok de bal voor en Muhammed maakte met een ‘Madjer’-achtige beweging achter zijn standbeen langs de 1-4.

    Na drie maanden stilzitten was dit een prachtige opening van de voorjaarscompetitie. Niet zozeer vanwege de winst maar zonder wissel kleunde elke speler er de volle 50 minuten in en werd er prima overgespeeld. Volgende week thuis tegen DOSC en dan kunnen we in ieder geval genieten van de hartelijke ontvangst door onze eigen zaterdagdienst !