• Terwijl de buitentemperatuur daalt als de Bitcoinkoers loopt de derbykoorts juist hoog op in Soest. Wat aanstaande zaterdag kruizen de vlaggenschepen van Hees en VVZ elkaar voor de eerste keer deze eeuw in competitieverband. Een weekje eerder mochten de Onder-10 teams alvast warmdraaien in de bossen van Soest-Zuid. En waar de 10-1 van Hees indruk maakte met een professionele warming-up met een brede selectie druppelde het zestal van VVZ 10-2 langzaam binnen. Door griepbacillen waren er bij het ontwaken van de zaterdag nog maar 5 spelers beschikbaar maar gelukkig kon Berat, het jongere broertje van Mirac, last-minute nog invallen.

    Zonder wissels betekent dat je het aan het einde van de wedstrijdhorizon moeilijk gaat krijgen. VVZ was er dan ook op gebrand om het verschil in het eerste bedrijf te maken. En we kregen ook het beste van dit seizoen te zien in de 1e helft met prachtige driehoekjes, hakbakkeltjes en scherpe voorzetten. De jarige Mirac hield de ballen goed vast op het middenveld. Door goals van Muhammed (2x), Roan, een eigen goal en jawel een mooie intikker van Berat nam de 10-2 een 5-3 voorsprong halverwege. Na de rust scoorde Julian fraai maar toen werd het zwaarder en zwaarder voor VVZ. Met drie wissels kon Hees continue nieuwe energie het veld inpompen terwijl de krachten bij VVZ juist wegvloeide. Vlak voor tijd zat VVZ er echt helemaal doorheen en kwam Hees op gelijke hoogte (7-7). Maar verliezen wou VVZ ook niet. De ploeg richtte zich nog éénmaal op. Stofzuiger Lasse voorkwam tweemaal met een sliding een treffer van Hees en aan de andere kant kon Roan een spaarzame counter net niet verzilveren. De prima leidende jeugdscheidsrechter floot af en iedereen langs de lijn kon zich verzoenen met het gelijke spel wat recht deed aan de krachtsverhoudingen in het veld.

    De koppositie van VVZ-1 komt zaterdag niet in gevaar als de mannen van John van Loen met dezelfde passie als de 10-2 gaan strijden bij Hees maar dan wel met een goed gevulde reservebank. Eerder die dag ontvangt de 10-2 in eigen huis APWC voor de één-na-laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De maand november is in ieder geval ongeslagen afgesloten !