• Jeugdig VVZ’49 niet opgewassen tegen gelouterd Hees. Bekeravontuur ten einde.

  23 okt 2022 Robert Jan Boers
 • Vooral bij Hees was de bekerloting Hees-VVZ’49 een zegening. Waar VVZ’49 nog met SEC en ’t Vliegdorp in de competitie een aantal dorpsderby’s te spelen heeft, moet Hees het doen met wedstrijdjes tegen clubs van buiten Soest. De “hoge hoed tombola” werd dus met gejuich ontvangen aan de Verlengde Oude Utrechtseweg.

  Het zou een wedstrijd worden tussen de “jonge gasten in het groen” en de veelal gelouterde voetballers in het rood. Een wedstrijd tussen spelers met weinig tot geen seniorenervaring en spelers met vele wedstrijden op een aannemelijk hoog niveau. Dat verschil was op het veld waarneembaar, maar zeker niet zo groot als misschien verwacht.

  Eigen spelletje spelen

  Vorige week had sv Baarn met “laf voetbal” de boel tegen Hees dicht gespijkerd. VVZ’49 wilde dat vandaag zeker niet doen. "Wij wilde het Soester publiek laten zien wat wij in ons mars hebben en ons niet aanpassen aan Hees".

  Tuurlijk was het Hees dat het meeste balbezit had, maar VVZ’49 bleef keurig overeind. Hees wist met de vele corners  af en toe dreigend te worden, claimde zelfs een penalty en zag Daan van der Vliet in de 23e minuut hun grootste kans keren na een afwachtende houding van de VVZ verdediging. Maar enkele minuten later kwam datzelfde Hees met de schrik vrij toen Floris was vertrokken over de linker kant. Eenmaal bij de goal aangekomen was de keus, om Rick Alvarez te bedienen , op het oog een goede keuze, waren het niet dat Marciano van Leijenhorst (ex IJsselmeervogels)  de bal nipt tot corner kon verwerken. Hees tot dan toe de meeste kansen, VVZ’49 de grootste.  Dylan schoot na een half uur spelen Daan te hulp door een bal van de doellijn te halen, maar in de 32e minuut ging het dan toch mis. Een ongelukkige verdedigende actie van Kyliam Boers leverde Hees een penalty op. Ali Coban kende geen genade en schoot de 1-0 binnen. Enkele minuten voor de rust kreeg Rick nog een mogelijkheid. Net wat eerder bij de bal dan de uitstormende keeper Henk Reddering en de meelopende verdediger tikte hij de bal langs Reddering, maar ook net naast de goal. De 1-0 stand bleef tot aan de rust onveranderd..

  “Scheidsrechter gooit de wedstrijd op slot”

  Waar wij na 45 minuten nog zeer content waren met de leidsman van vandaag, had deze brave borst na twee minuten in de tweede helft alle “veren in zijn bips” alweer verspeeld. Yordi blokte een bal in de zestien terwijl aan de andere kant van de bal een Hees voet zich bevond. Het hele Hees lichaam ging over het beentje van Yordi en stortte ter aarde. Het fluitje klonk tot veler verbazing, zelfs van Heeskant. “Zonde, de scheidsrechter gooit de wedstrijd in het slot” klonk het vanuit de mond van een Hees supporter.De penalty werd door Daan van der Vliet gekeerd, maar in tweede instantie door Leroy Voskuilen binnen gewerkt. Dat Voskuilen veel te vroeg inliep ontging de scheidsrechter ook. Na afloop verklaarde hij eerlijk dat hij op “het te vroege bewegen van de keeper lette” en dus niet kon zien of er spelers te vroeg inliepen.

  En als je dan denkt dat de scheidsrechter aan de andere kant dan misschien wel een cadeautje terug gaat geven , kwamen wij bedrogen uit. Floris ging binnen de beruchte lijnen een duel aan met zijn tegenstander. Terwijl hij zich breed maakt, werd hij met een heuse heupworp aan de kant “gegooid”. Op de judomat krijg je daar een Ypon voor, op het voetbalveld werd dit niet als overtreding gezien. Hees kwam op een uur spelen op 3-0 middels een schitterende aanval. De wedstrijd was gespeeld, maar een doelpuntje meepakken was nog wel een doel.  Ook na een duikelpartij van de ingevallen Floris Knigge ging de bal niet op de stip. Dylan Nava Marquez schoot nog voorlangs terwijl het kwartje aan Heeszijde wel de goede kant op viel. Een geblokte schot viel via de klust voor de voeten van de beste man aan Hees kant, Anas Ghaddari. Hij schoot de latere eindstand op het scorebord. Zelfs een drieluik aan kansen voor VVZ’49 in de laatste minuut bracht daar geen verandering in. Het was ons niet gegund. Hees bekert meer dan terecht verder. VVZ’49 kan teren op een prima wedstrijd. Het durfde hun eigen spelletje te spelen maar net het beetje geluk ontbrak om de “nul” van het scorebord te krijgen. Volgende week staat er weer een derby op de rol. Dan spelen wij in Soesterberg tegen ’t Vliegdorp.

  Opstelling VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Kyliam Boers (’50 Tim Schilder), Yordy Verheijen (’64 Bas Draaijer), Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Roan de Beer (’60 Thijs Hanraads) , Tristan Schaap, Floris de Boer, Chris Rademaker (’60 Floris Knigge) , Rick Alvarez (’60 Guus Parinussa)