• Het was de laatste minuut van de oefenwedstrijd op het trainingskamp in Makkum, begin van dit seizoen. Een ogenschijnlijk makkelijke bal leek een prooi voor keeper Oscar, maar in plaats van een gemakkelijke vangbal, storte Oscar naar het kunstgras. Een gescheurde achillespees was zijn deel en meteen ook een groot probleem voor John van Loen. De reserve keeper (Kazim) was nog steeds geblesseerd en ook de keeper van het 2e (Marco) was ook bij lange na niet fit. Beide waren hoogstwaarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld, maar Oscar zou met een gescheurde achillespees dezxe twee met gemak overtreffen. Op jacht naar een volgende keeper kwamen wij uit bij Jelle Bade.

  Jelle maakte een aantal jaren geleden nog zijn minuten in het eerste en/of tweede elftal van VVZ'49, maar na een zware hoofdblessure en een lang herstel koos hij ervoor om lekker te gaan ballen in het 3e elftal van VVZ'49. Dat enkele van zijn neven (Davide, Nathan en Joel)  ook in dit team speelde ,maakte zijn keus alleen maar makkelijker. Toen John van Loen hem vroeg of hij weer bij de selectie wilde aansluiten was hij vereerd en na overleg met zijn team hakte hij de knoop door.

  Het begin was voor het hele team erg stroef. Karrevraschten aan blessure's nekte de voorbereiding. Er moest een beroep gedaan worden op de veerkracht van jongens uit het tweede en de jeugd. Na drie competitiewedstrijden stond de teller van de tegendoelpunten al op 20 ,maar deze waren zelden of niet op het conto van Jelle aan te rekenen. Jelle kwam steeds beter in zijn ritme en samen met zijn verdediging raakte hij steeds meer ingespeeld.In de thuiswedstrijd tegen DOSC wist hij met een aantal goede reddingen de punten aan de Eemweg te houden en (voor een keeper zeer belangrijk !) voor het eerst de "nul" achter zijn naam te zetten. Zijn reddingen resulteerde in een plekje in het Elftal van de Week op de social "VoetbalHilversum e.o.". Ook in de wedstrijd in en tegen Hilversum dreef hij de aanvallers van de tegenstander tot wanhoop. In (tot dan toe) zijn beste wedstrijd van het seizoen pakte hij "3 á 4 200% doelkansen" en zo ook de drie broodnodige punten voor zijn team.

  Deze prestaties deden ook Rene Ribberink opvallen.Elke voetbal liefhebber uit midden Nederland kent Rene en dus ook zijn TreenertRib socials. Erg actief met zijn website en op Facebook, besloot hij dat er een elftal van het jaar moest komen met spelers uit "zijn" contreien. Jelle mag met trots het plekje onder de lat innemen. Wij zijn trots op Jelle. 

  Hieronder het "juryrapport" gevolgd door een kleine reactie van Jelle op enkele vragen van TreenertRib.

  Keeper Jelle Bade (VVZ ’49)
  Motivatie: Jelle Bade is dit seizoen vanuit het 3e elftal van VVZ’49 overgekomen naar de selectie van John van Loen, omdat de eerste drie (!!) keepers allen langdurig geblesseerd waren. De eerste wedstrijden moest hij nog (te) veel doelpunten incasseren, maar zelden was hij daar debet aan. Jelle steekt vanaf het begin in een topvorm en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat o.a. de wedstrijden tegen Hilversum en DOSC over de streep getrokken werden. Misschien wel de beste lijnkeeper in de derde klasse. Heeft tot nu toe fantastische reddingen verricht. Heeft zich gemanifesteerd als een hele goede doelverdediger. Ondanks dat hij veel goals tegen krijgt is Jelle wekelijks uitblinker bij VVZ’49 1.

   

  Reactie Jelle Bade (VVZ’4) op TreenertRib Elftal van het Jaar!

  Ja best wel eigenlijk. Met de meeste tegendoelpunten van de competitie (39) verwachte ik niet mijn naam daar .Maar dat maakt het misschien wel des te leuker.

  Hoe verloopt het seizoen tot nu toe voor jouw persoonlijk?

  De eerste paar wedstrijden moest ik erg zoeken naar m’n ritme en vorm, en kreeg ik ongekend veel doelpunten om mijn oren. Maar veel kansen tegen krijgen heeft wel het voordeel dat je sneller kan groeien in wedstrijden en het seizoen. Dus toen we als team wat beter op elkaar ingespeeld raakte en ik mijn vorm had gevonden kon ik mij een aantal keren onderscheiden in de wedstrijden. Nu proberen die lijn vast te houden

  Zitten in het team veel spelers waarmee je ook in de jeugd hebt gespeeld?

  Ja zeker, Een deel van de spelers heb ik zelfs de hele jeugd van VVZ’49 mee doorlopen. Dat heeft mij ook mede over de streep getrokken om deze zomer van 3 naar 1 te stappen.

  Hoe zie je het verloop van het seizoen verder? Blijven jullie erin!?

  Ja ik denk dat we erin blijven. Het zal zeker niet makkelijk worden maar als wij als team erin geloven en daar naar strijden kunnen we het elke tegenstander in deze competitie vervelend lastig maken. En dan weet ik zeker dat we voldoende punten sprokkelen.

  Welke tegenstander heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

  Dat is dan toch Jonathan. En dan voornamelijk omdat ik dat het meest volwassen team vond waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Ondanks ik het individueel misschien niet eens de beste ploeg vond, oogde het wel echt als een team. Ook toen de wedstrijd voor hen al binnen was bleven ze hetzelfde spel spelen en druk uitoefenen.

  Trainen jullie nog in deze tijd van alle beperkingen?

  Ja we trainen op de zaterdagen. Dat is gezien de huidige beperkingen de beste mogelijkheid. Het is balen dat we niet vaker kunnen trainen maar het is beter dan niks.

  Erg leuk hoe jullie dit hebben opgezet en bedankt voor de nominatie.