Introductie nieuwe VOETBAL.NL app
25 augustus 2017
Let op je (Pas)foto in de nieuwe Voetbal.nl en Wedstrijdzaken App’s!!
26 augustus 2017
Toon alles

Introductie van mDWF het nieuwe Mobiele Digitale Wedstrijdformulier

 

 

Het nieuwe seizoen is in aantocht en op de achtergrond is en wordt er al hard gewerkt aan de invoering van het mobiele Digitale Wedstrijd Formulier (mDWF), dat met ingang van seizoen 2017-2018 landelijk ingevoerd wordt. Dus ook bij VVZ ’49.

Wie krijgen er met het mDWF te maken?

Het mDWF gaat in eerste instantie gebruikt worden door iedereen die een rol speelt bij het invullen, wijzigen of insturen van de (digitale) wedstrijdformulieren. Concreet zijn dat alle leiders (Jeugd), aanvoerders (Senioren), scheidsrechters en leden van de zaterdagdienst. Een groot deel van de mensen die een van genoemde rollen (al) vervult, is waarschijnlijk al bekend met de Sportlink-applicatie die op de PC’s in de bestuurskamer gebruikt werd voor het invullen van het (digitale) wedstrijdformulier. Voor de volledigheid: het mDWF wordt alleen verplicht in de leeftijdscategorieën JO12 en ouder. Voor de leeftijdscategorieën JO11/10 en jonger is het mDWF niet verplicht en wordt deze ook niet gebruikt.

Wat gaat er veranderen?

De belangrijkste verandering is dat het digitale wedstrijdformulier voortaan alleen nog via de app “Wedstrijdzaken op de mobiele telefoon of tablet ingevuld, gewijzigd of ingestuurd kan worden. Dit gaat dus niet meer via de Sportlink-applicatie op de PC’s in de bestuurskamer. Nog nadrukkelijker dan bij de Sportlink-applicatie het geval was, werkt het mDWF met ‘rollen’, waarbij elke rol (teammanager, aanvoerder, scheidsrechter, bestuursdienst) een eigen taak heeft bij het invullen van het wedstrijdformulier. De tweede belangrijke verandering is dat de welbekende spelerspassen met het mDWF komen te vervallen. Alle spelersfoto’s zijn gedigitaliseerd en die digitale exemplaren kunnen door scheidsrechters gebruikt worden om voorafgaand aan een wedstrijd – via de mobiele telefoon – een ‘pasjescontrole’ uit te voeren.

En nu?

Achter de schermen zijn we druk aan de slag om in kaart te brengen welke vrijwilligers komend seizoen waarschijnlijk te maken krijgen met het mDWF. Die vrijwilligers gaan we in de komende periode ook per e-mail direct inlichten over de gevolgen van deze invoering, voorzien van handleidingen en voorbeeld filmpjes. Daarnaast zal de commissie Wedstrijdzaken in de laatste week voor de competitie (28/08 – 01/09) inloopavonden verzorgen in de jeugdbestuurskamer. Op deze avonden hopen wij alle nog bestaande vragen zoveel mogelijk te beantwoorden.

Waarom pas in de laatste week? Ten eerste omdat er dan zoveel mogelijk betrokkenen terug zijn van vakantie en ten tweede omdat de daadwerkelijke wedstrijdformulieren voor zaterdag 2 september niet eerder te openen zijn dan op maandag 28 augustus. Deze formulieren kunnen nu op deze avonden mooi gebruikt worden om, begeleidt, de eerste ervaring mee op te doen.

Komende week nodigen we alle leiders, aanvoerders, scheidsrechters en zaterdagdienstmedewerkers per mail uit om de app “Wedstrijdzaken op de mobiele telefoon te downloaden en te installeren. De app is snel en eenvoudig te vinden in de Apple App Store en in de Google Play Store. Om de app te kunnen gebruiken, moet je jezelf eerst registreren en, na activering via de mail, kun je inloggen. Hierbij heb je het e-mailadres nodig dat bij jouw lidmaatschap in Sportlink geregistreerd staat. Op dit, bij Sportlink bekende, e-mailadres zul je ook de uitnodiging ontvangen van ons, zodat gelijk bekend is met welke e-mailadres je de registratie moet starten.

Voor alle ( nieuwe en bestaande ) leiders is het dus een vereiste dat ze lid van VVZ ’49/KNVB zijn. Bestaande leiders die dit nu nog niet zijn, hebben hier inmiddels een mail over gehad en nieuwe leiders wordt gevraagd op het moment dat ze leider worden, gelijk ook een aanmeldingsformulier van VVZ ’49 in te vullen!

Spelersfoto’s
Op 12 juni jl. zijn alle spelerspasfoto’s die bekend zijn bij de KNVB al in ons administratiesysteem (Sportlink Club) gezet. Extra voordeel is dat alle spelersfoto’s direct zichtbaar zijn in de KNVB Wedstrijdzaken app.
Op het moment dat de nieuwe Voetbal.nl app live is, zijn ook daar de spelersfoto’s zichtbaar. Ontbreken er toch nog enkele spelersfoto’s? Geen paniek, alle spelers kunnen vanaf de eerstvolgende update van de app t/m 31 oktober a.s. zelf een spelersfoto toevoegen in de app

HET IS 100% DE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID VAN EEN IEDER DAT HIJ OF ZIJ GOED HERKENBAAR OP ZIJN OF HAAR SPELERSFOTO STAAT. DEZE SPELERSFOTO WORDT NAMELIJK OOK GEBRUIKT DOOR DE SCHEIDSRECHTER BIJ DE PASCONTROLE VOOR AANVANG VAN ELKE WEDSTRIJD!! LET HIER DUS OP ALS JE EEN FOTO PLAATST!! 

NIET HERKENBAAR WIL VAAK ZEGGEN NIET MOGEN SPELEN!

 

Tot slot:

Zijn er vragen, opmerkingen of onduidelijkheden over het mDWF? Stel ze gerust aan ons via het e-mailadres wedstrijdzaken@vvz49.nl

Daarnaast staat er natuurlijk op de website van de KNVB al heel veel informatie over het mDWF. Het is aan te raden om dit alvast rustig een keer door te lezen! Kijk hiervoor op onderstaande link:

www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld–en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal

Voor diegenen die met het mDWF te maken krijgen onderstaand alvast een paar handleidingen en instructievideo’s:

Handleiding mDWF Voorbereiding       (Genoemde punten zijn uitgevoerd cq onderhanden bij de commissie Wedstrijdzaken)

Handleiding mDWF Wedstrijdsecretaris    (Gericht op de wedstrijdsecretaris cq de zaterdagdienst op zaterdag)

Handleiding mDWF Officials    (Gericht op scheidsrechters)

Handleiding mDWF Teamleden    (Gericht op aanvoerders en leiders)

 

Instructievideo’s over het invullen van het wedstrijdformulier door leider en/of aanvoerder, de spelerspascontrole en de afhandeling van het wedstrijdformulier na de wedstrijd: 

 

We melden ons spoedig weer met nieuwe informatie over het mDWF

 

Commissie Wedstrijdzaken

Jos Frolich, Robert Jan Boers en Marja van der Leij