• 12 mei 2018,

  Het was erg warm weer in IJsselstein en aangezien IJFC geen sproei installatie op het hoofdveld heeft beloofde het een zware middag te worden voor de spelers.

  De wedstrijd begint met 2 partijen die beide willen voetballen maar over en weer worden er veel persoonlijke foutjes gemaakt. In de 5e minuut komt IJFC met een aanval over links op de achterlijn. Er komt een voorzet aan maar Daan van Vliet twijfelen met naar de bal gaan en zodoende is Daan te laat om de voorzet te pareren. De bal wordt eenvoudig ingetikt en VVZ '49 staat met 1-0 achter.

  In de 15e minuut is er een curieus moment. Een IJFC verdediger speelt de bal terug op zijn keeper maar deze neemt de bal met zijn handen van het veld. Een indirecte vrije trap vanaf de 5 meter lijn beslist de scheidsrechter. Er is veel protest en gerommel om iedereen op afstand van de bal te zetten. Dit lukt niet maar de scheidsrechter laat de bal wel nemen. Een klein tikje naar links op Jordy Schimmel zou het geschil moeten beslechten maar in plaats van doel te treffen schiet Jordy vanaf 5 meter huizenhoog over. Kan gebeuren. Maar IJFC breekt snel uit en de spits van IJFC gaat met de bal op Daan af. Daan weet de inzet prachtig tot een corner te verwerken. De corner wordt tot doelpunt verwerkt maar de excellent vlaggende Robert-Jan Schouten is alert en ziet dat de scorende speler buitenspel staat. Doelpunt afgekeurd !

  In de 21e minuut krijgt Saddy de Koning vanaf de middenlijn  de bal hoog aangespeeld. De "Oude Meester" is zelfs sneller dan de 2 IJFC verdedigers en snelt alleen op de keeper af. Normaal een zekerheidje maar de keeper weet de inzet van Saddy te keren.

  3 minuten later komt Yakub over de linkerflank opstomen en geeft een perfecte bal vanaf de achterlijn op Saddy maar hij kopt net over. Direct hierna weer een aanval van IJFC. Daan van der Vliet weet de bal 2 keer te keren met een stomp maar de 3e inzet heeft Daan klem. Maar in de 33e minuut gebeurt het toch. Een aanval over rechts van IJFC. De bal komt voor bij de alleenstaande IJFC-spits die eenvoudig om Daan heen dribbelt en daarna mooi afmaakt, 2-0.

  VVZ '49 komt goed uit de kleedkamer. Ruben de Goede komt steeds meer mee naar voren en zet daar de druk. Ruben weet een pass op maat te geven aan Saddy en de "Oude Meester" snelt zijn man wederom voorbij en prikt de bal in de verre hoek. 2-1. Maar het plezier blijft niet lang want 2 minuten later is het alweer 3-1.

  Beide ploegen hebben last van de warmte en het zware kunstgrasveld maar Ruben de Goede blijft maar lopen en druk zetten. Dan in de 68e minuut maakt Levi een rush vanaf het middenveld, passeert 2 IJFC verdedigers en maakte 3-2.

  De Groen-Witten zetten steeds meer druk bij IJFC en krijgen diverse kansen maar IJFC ook. Het kan beide kanten opvallen. Dan in de 79e minuut maakt Kyliam een domme fout en verspeelt de bal. Iedereen bij VVZ '49 rekende erop dat Kyliam de bal gewoon zou overspelen naar een teamgenoot. Door het balverlies stonden er gelijk 2 IJFC aanvallers vrij voor de keeper, 4-2.

  Maar VVZ '49 blijft aandringen en in de 87e minuut schiet Levi vanaf 16 meter de bal laag onder de keeper door, 4-3. Daarna was er te weinig tijd om de gelijkmaker te scoren die er zeker zat aan te komen. Doordat CDW zaterdag verloor van Almere hebben de Soesters in ieder geval een plaats in de nacompetitie veilig gesteld.

  Zaterdag speelt VVZ '49 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Wij ontvangen dan Almere. Almere is niet in goede doen want afgelopen zaterdag wisten ze met nipt met 6-5 van degradant CDW te winnen na eerst met 0-3 achter te hebben gestaan. Het belooft as. zaterdag dus een mooie pot voetbal te worden

  Toeschouwers : 75

  Opstelling VVZ '49: Daan van der Vliet, Steyn Boers (45.Martijn Hilhorst), Kyliam Boers, Ruben de Goede, Yakub Ozkul (70. Max Wolfsen), Daniel Bada, Jordy Schimmel, Joey van de Bedem (80. Hidde Reitsma), Levi Parinussa, Delshad Sharif, Saddy de Koning.

  Reserve: Jonathan Bos, Uzir Ilbay.

  Link naar de foto's:klik hier

  Uw verslaggever: De Groene Balpen.