• Olympia “uit” had heel wat voeten in aarde. Een tweetal basisspelers geblesseerd, een verstopte Hilversumse verkeersader die niet meewerkte, maar toch de beoogde basis- elf op tijd aan de aftrap met een degelijke warming up. De scheidsrechter van dienst was niet veel eerder en maalde sowieso niet om iets van een warming up. Na de gebruikelijke pascontrole, opkomst (onder het genot van een krakend en nostalgisch clublied uit de speakers) en toss, brak het hoogtepunt voor de pupillen tweeling van de week aan. Helaas werd na een schitterende meervoudige één-twee de bal net naast geschoten.

  De eerste minuten waren optisch voor Olympia. VVZ’49 had even de tijd nodig om de speelwijze van Olympia te neutraliseren, maar toen dat onder de knie was, begonnen de groen witten geleidelijk aan de eerste kansen van de wedstrijd te krijgen. Maar zoals al enkele weken het geval is, weet VVZ’49 moeizaam zijn kansen af te ronden. Rodney zijn schot ging over de goal, terwijl hij misschien nog wel een meter of 10 door had kunnen lopen. Stan zijn schot vanaf randje “zestien” verdween naast de goal. Een schot van Luuk ging op de vuisten van de uitblinkende keeper, net als een krullend schot van Rodney, welke in de verre hoek leek te verdwijnen. De derde uitstekende redding van de keeper was wederom na een schot van Rodney. Ditmaal wist hij nipt een bal onder de lat over de goal te tikken. De bal wilde er niet in, maar zo’n 8 minuten voor tijd leek dan toch de openingstreffer in de maak. Een bal werd slecht weggewerkt ging recht omhoog het luchtruim in en zou met dezelfde vaart weer in het strafschopgebied neer komen. Een Olympia speler wilde de bal in een duel wegkoppen, maar sloeg de bal als een volleerd volleyballer over de achterlijn. Teleurgesteld lag hij op de grond. Hij had immers een strafschop veroorzaakt. Maar de zeer warrig fluitende leidsman besloot anders, of eigenlijk niets. Na vele protesten van VVZ kant besloot hij een corner te geven. Een viertal verschillende lezingen van zijn kant strookten geen van allen met wat 22 veldspelers en de toeschouwers gezien hadden. Tsja….veel kansen missen en dan ook geen 100% penalty krijgen, dan zit niet alleen het verkeer deze dag tegen. Het zou nog “erger” worden. Olympia wist na balverlies aan de zijkant zelfs de 1-0 aan te tekenen. Na een kopbal voorlangs en enkele afstandsschoten was dit de beste mogelijkheid voor Olympia. Dat de bal door een VVZ-er over de lijn werd gelopen, deerde de Hilversummers niet. Voetbal is soms al heel oneerlijk, maar als scheidsrechterlijke dwalingen van niet capabele scheidsrechters dan ook nog tegen zitten, zakt de moed je in de schoenen.

  Toch was John van Loen in de rust niet geheel ontevreden. “We zijn stukken beter dan Olympia” en “tuurlijk hadden wij een pingel moeten krijgen”. “Als wij zo doorgaan vallen de doelpunten heus wel een keer”.

  Saddy kwam binnen de lijnen voor Joey, terwijl de scheidsrechter bij opkomst op het veld de vragen over de niet gegeven strafschop maar bleef ontwijken.
  De start van Olympia was gevaarlijk. De eerste kans was voor de Hilversummers, voordat wij weer wat grip kregen. VVZ moest de gelijkmaker zien te bewerkstelligen. Olympia leunde wat achterover en gokte op de omschakeling. Een schot van Rodney ging over de goal en een schot van Jordy miste kracht en snelheid. Het zou vandaag de wedstrijd worden van “net niet”. Olympia kwam op 2-0 door wederom slordig balverlies van VVZ kant. Het team schakelde niet snel genoeg om, waardoor een Olympiaan vanaf een meter of 12 schuin voor de goal kon uithalen. Oscar toucheerde de bal nog, maar net niet voldoende om de bal buiten zijn domein te krijgen. John van Loen bracht Floris en Robert Jan binnen de lijnen en ging alles of niets spelen. Saddy kopte de bal vanaf  3 meter op de doelman en schoot later op de paal. Rodney had de aansluitingstreffer op de schoen en ook Luuk wist de hatelijke “nul” niet van het scorebord te poetsen. Voor de neus van Oscar zagen we logischerwijs veel hachelijke momenten. VVZ gaf achterin veel ruimte weg waar Olympia goed gebruik van maakte. Oscar hield tot twee keer toe met een goede redding de marge op 2, maar toen een minuut of tien voor het einde zelfs de 3-0 viel, was de wedstrijd gedaan. VVZ had nog wel de kansen om de eretreffer te maken, maar geheel in de geest van deze wedstrijd viel deze niet. Of eigenlijk wel, maar waar de scheidsrechter de gehele wedstrijd veel liet doorvoetballen met behulp van de voordeelregel, (“ik ben een groot voorstander van de voordeelregel”..)deed hij dat in de tweede helft niet. De bal ging tegen de touwen, maar tot afschuw van heel VVZ had de brave borst nu wel gefloten voor een overtreding.

  VVZ was vandaag de betere, maar heeft verzuimd dit overwicht ook in doelpunten om te zetten. Olympia bleef vooral de eerste helft moeizaam op de been, met dank aan hun keeper en de leidsman, die de handsbal niet bestrafte met een penalty.

  Volgende week komt Hees op bezoek. Ook zij wisten de laatste wedstrijden niet te winnen. Dit alles zal weinig van invloed zijn. Derby’s zijn wedstrijden op zich. De aftrap is om 14.30 uur.

  Foto's van de wedstrijd: klik HIER