• Voorafgaand aan dit jubileum seizoen waren de verwachtingen hoog gespannen. “Meedoen tot de laatste dag om de prijzen” was de doelstelling. Prijzen als een kampioenschap of een periodetitel en dus meedoen om promotie naar de 4e klasse.

  Beker

  De groepsfase van de districtsbeker doorliepen wij crescendo…..5e klasser OSO werd met zeer ruime cijfers verslagen (0-10) en ook 4e klassers sv Baarn (1-0) en SVM (2-0) werden puntloos naar huis gestuurd. De toon was gezet.

  Uitstekende start.

  Winst op DVSA (1-11) , SVF (5-2) en Austerlitz (1-3)  maakte  er een start van volgens een droomscenario. De 0-0 thuis tegen het sterke HDS bracht nog geen twijfels. HDS was immers samen met Vliegdorp, Patria, VVZ’49, VOP en SVP allemaal kandidaat voor 1 van de 4 prijzen. Tussendoor werden wij door 3e klasser PVCV uit de beker gekieperd. Toen we enkele dagen  later het Zeister Patria met 2-0 versloegen kwam de euforie weer bovendrijven. Toch was die euforie van korte duur. In de drie wedstrijden die volgde wisten wij maar twee punten te pakken.  Na verlies bij Schalkwijk (2-1) en het gelijkspel thuis tegen Aurora (0-0) konden we zelfs met een goed resultaat in de uitgestelde wedstrijd bij Eemboys de 1e periode niet meer behalen. Deze ging naar ’t Vliegdorp.

  2e periode prima, maar net niet goed genoeg

  Tegen datzelfde Vliegdorp trapte wij de 2e periode af. De Soesterbergers kwamen vlak voor tijd fortuinlijk op gelijke hoogte. De tweede periode begon gelijk met een achterstand van 2 punten. Daarna ging het gas er weer op. Twee overwinningen tegen SVMM en Faja Lobi werden opgevolgd door een bizar verlies bij SVP. Hierna volgde nog een zestal winstpartijen tegen achtereenvolgens DVSA, VOP, SVF, Austerlitz en HDS. Toch waren de 22 behaalde punten in de 2e periode niet genoeg. Patria haalde er maar liefst 25 en won de 2e periode. Gek genoeg starte wij de nieuwe periode wederom tegen de winnaar van de vorige periode. Patria won de titanenstrijd en nam hiermee ook direct een voorsprong in de race om de titel. Hierna volgde een moeizame winst op Schalkwijk, een beschamend verlies bij Aurora, waarna de rug weer gerecht werd middels een overwinning op Eemboys (13-0) en ’t Vliegdorp (2-3). SVMM thuis leverde ook 3 punten op, waarna de weg naar een goede klassering open lag om de derde periode te winnen, of de 2e periode van aanstaande kampioen Patria over te nemen. Dit alles werd vergooid in de slechtste wedstrijd van het seizoen. Uit bij Faja Lobi, op het dak van de Ikea, kon VVZ’49 geen moment de regie in handen pakken. De op dat moment nummer 12 van de ranglijst liet VVZ’49 geheel kansloos. Hierna werd er nog wel gewonnen van SVP, maar door het verlies deze speelronde van VOP, moest uitgerekend een week later de wedstrijd uit bij VOP de beslissing brengen. Hevig teleurgesteld dropen wij een week later na 96 minuten af . VOP versloeg VVZ’49 met 2-1, maar wat als Rick de keeper wel wist te passeren in de laatste tellen van het seizoen…….Dan waren die tellen niet de laatste van het seizoen geweest. HDS won de derde periode, VOP ging er vandoor met de periode van kampioen Patria.

  Schimmig '23-'24

  Het was een seizoen van vele hoogtepunten en enkele dieptepunten. SVF thuis, VOP thuis, HDS uit, de tweede helft van Vliegdorp uit…..allemaal (delen) van wedstrijden waarin wij de handen op elkaar kregen. Daar tegenover stonden de zeperds van Schalkwijk uit, Aurora uit, Eemboys uit (nipte 1-0 winst) en SVP uit. De volgers van deze klasse zien direct dat al deze clubs op natuurgras spelen……

  Het was een seizoen van drie keer dubbele cijfers…..van de doorbraak van Rick Burgman en Niek Steman…….van de onbegrijpelijke uitwedstrijd bij SVP……van het ene minuutje van Chris van Dijk bij HDS…….maar ook van het omkleden in een stacaravan in Zeist……de nog meer antipathie tegen de IKEA…….het lastige parkeren bij “Schalkwijk uit”…… de (maar) dertien wedstrijden van Floris de Boer……de verdwenen sporttassen…..de (bijna altijd) uitstekende scheidsrechters

  Mooie momenten in Preston Palace, de Spitsheuvel en in alle kleedkamers bij winst…..lelijke momenten met de blessures van o.a. Floris en Floris, Cemal, Yordi, Danny, Jip en Thijmen.

  Vooruit kijken

  Volgend seizoen gaan wij het weer opnieuw proberen. Yordi Verheijen, Jurgen Voskuil en Jip van Schadewijk werken hard aan hun comeback. Er komt een flink brokje ervaring  bij binnen de jonge selectie, maar daarover later meer. Achter de schermen zijn wij alweer druk bezig met komend seizoen.

  Nu het seizoen ten einde is, willen wij iedereen bedanken die dit seizoen de selectie in wat voor vorm dan ook tot steun is geweest, te weten:

  Antonio van de Hengel in het bijzonder.....

  Alle supporters die meer dan geregeld, of een enkele keer langs de lijn stonden.

  De sponsoren, die er elk jaar weer voor zorgen dat wij er weer gelikt bij lopen.

  De TC, voor al het werk voor, tijdens en na elk seizoen.

  De club VVZ’49,voor alle fantastische faciliteiten die elk jaar tot onze beschikking zijn.

  De balsponsoren van alle thuiswedstrijden.

  De Pupillen van de Week, voor het plezier dat zij ons gaven.

  En tot slot een ieder die zich vergeten voelt…..Tot volgend seizoen.