• Dinsdag 22 augustus. VVZ'49-'t Goy 1-2
   
  Nuttige oefenwedstrijd wordt schlemielig verloren.
  In de oefenwedstrijd van dinsdagavond had trainer Alemdar Kurt vooral plaats ingeruimd voor spelers die "er tegen aan zitten" en zich vanavond nog eenmaal konden bewijzen.
  Zonder Daan van Vliet en Kyliam Boers (beide licht geblesseerd), maar ook zonder Tristan Schaap, Hamse Khadar, Jip van Schadewijk, en Rick Burgman die voor deze wedstrijd vrijaf kregen. Danny Meerding is nog op vakantie. Floris de Boer (kuitbeenbreuk) en Yordi Verheijen (achillespees blessure) zijn voorlopig niet inzetbaar.
  De voorsprong van 't Goy (mooie aanval over rechts in de 21e minuut) werd binnen de 100 tellen teniet gedaan door een even zo mooie aanval over onze rechterkant. Via Thomas, Floris Knigge en Roan verdween de bal achter de doelman.
  Het was vooral een wedstrijd met niet veel kansen. VVZ'49 wisselde halverwege een zevental spelers en leek hierna wat meer grip te krijgen.
  Een vlaag van verstandverbijstering luidde de oefenwinst in voor 't Goy. Een voorzet vanaf de rechter kant werd door Cemal Kurt als een volleerd volleyballer met de hand uit de "zestien" geslagen. De goed leidende Lucas Pais kon niets anders dan een penalty geven. De ingevallen Jelle Bade zat er dicht bij, maar de bal teisterde toch het net.
  Hoofdtrainer Alemdar Kurt is weer een stuk wijzer. "Een enkeling heeft inderdaad begrepen waar deze wedstrijd voor was, en gaat het mij erg moeilijk maken in de keuzes die gemaakt moeten worden".
  a.s. donderdag zullen de spelers op de hoogte gebracht worden , en zal de A selectie '23/'24 van VVZ’49 zijn geboorte zien.
  Zaterdag speelt VVZ'49 zijn laatste oefenwedstrijd tegen BZC'13.
  Dit zal nog zijn zonder Kyliam Boers en Daan van der Vliet (lichte blessure) en zonder Danny Meerding (vakantie)
   
  Zaterdag 26 augustus VVZ'49 - BZC'13 3-3
   
  Persoonlijke fouten laten een punt aan BZC’13. “Af en toe een genot om te zien”.
   
  De afsluiting van de voorbereiding vond vandaag plaats tegen BZC’13 uit Hilversum. De “Bloemenkwartier Zebra’s Combinatie” komt komend seizoen uit in de 4e klasse.
  We noteren nog steeds een aardig peloton aan afwezigen deze middag. Over Yordi Verheijen en Floris de Boer gaan wij het voorlopig niet meer hebben. Daan van der Vliet en Kyliam Boers zijn beide nog licht geblesseerd. Achter de naam van Floris Knigge stond “introductie weekend”. Thijmen Volmer had ook een zaterdagje vrijaf. Danny Meerding is nog op vakantie. Tim Schilder had vandaag ook andere verplichtingen. Tel hierbij op het afhaken van Tristan Schaap in de warming up, dan stokt de teller van de afwezigen op 9.
  Maar hoofdtrainer Alemdar Kurt kijkt alleen naar de spelers die hij wel tot zijn beschikking heeft. En die deden het vandaag bij vlagen heel goed.
  Toch kwam VVZ binnen de tien minuten op een knullige achterstand. De jeugdige Cemal Kurt was niet meedogenloos in zijn verdedigende actie, bracht Tiego in een lastig parket en met een kluts belandde de bal voor een geheel vrijstaande Hilversummer. De goal was leeg en verlaten, totdat de bal zijn plekje daarin had gevonden . Binnen drie minuten had VVZ’49 alweer de schade hersteld. Rick Burgman zou de gehele middag een ware plaag voor de Hilversummers zijn. Na een prima actie stak hij Bas Draaijer weg op randje buitenspel. Bas scoorde beheerst, het vlagsignaal was er, maar de scheidsrechter liet de man met de vlag “links liggen”. Op een kwart van de wedstrijd kwam VVZ’49 op voorsprong. BZC was van mening dat het verzorgde voetbal van VVZ alleen maar bestreden kon worden met flink was fysieke inbreng . Het was een volgende vrije trap die door Wessel op het hoofd van Bas werd gedeponeerd. Bas kopte keurig terug richting Rick Burgman. Het potje overkoppen vond zijn eindpunt bij Jip van Schadewijk. Hij was nummer drie in de rij van koppers, en deed dit bij de tweede paal keurig in het netje. Rick dacht even later de score uit te breiden, maar werd door de grensrechter terug gevlagd. Een schot van Dylan was voor de keeper en weer wat later het eerste geel voor BZC. Enkele duels waren net even te fel voor een oefenpotje. Toch ging VVZ’49 met een naar gevoel richting de thee. Een bal was al veroverd, toen Jarno Wijma alsnog een overtreding maakte. De vrije trap leek een prooi voor Tiego, maar via de muur kreeg de bal net even een andere richting. Buiten het bereik van de knuisten van Tiego verdween de bal tegen de touwen.
   
  Daar waar wij de eerste helft slecht eindigden, was de start van de tweede helft misschien wel nog beroerder. Balverlies in de aanval, te laat instappen, vrije doorgang over de linkerkant, strakke voorzet, doelpunt. Een schoolvoorbeeld van een snelle omschakeling, geholpen door niet alert verdedigen. De schade werd wederom snel gerepareerd. Rick mocht een vrije trap nemen, waarop er weer een aantal keer de bal in de doelmond werd gebracht. Eén keer zelfs zo gevaarlijk, dat de “assisterende spits in de verdediging” de bal uit de doelmond weg sloeg. De penalty was voor Jip en hij faalde niet. Het laatste half uur was nagenoeg in zijn geheel voor VVZ, ondanks, of juist door de drie wissels. Eerst geeft Rick een mannetje of 5 het nakijken. De voorzet op Wessel was op maat, de volley was heerlijk, maar het geluid van een bal op de paal wil je aan deze kant van het veld niet horen. Roan de Beer schoot kiezelhard een klein metertje over en Chris van Dijk vergat één van de twee vrije teammaatjes te bedienen toen hij op schitterende wijze door Rick Burgman alleen voor de keeper werd gezet. Een opsomming van kansen die niet werden benut. BZC kon daar voetballend weinig tegenover zetten. De “strijd” kon af en toe net niet door de beugel. Een tweede gele kaart reduceerde het Hilversumse team zelfs tot 10 spelers. Het bleef echter 3-3. Te weinig voor VVZ’49, maar de winst zat hem in het etaleren van verschillende spelers. “Het wordt nog lastige keuzes maken” waren de woorden van Alemdar Kurt. Zijn assistent Gijs Schaap verklaarde “met vlagen genoten te hebben”.
   
  Zaterdag start de bekercompetitie. VVZ’49 speelt de eerste wedstrijd uit bij OSO in Hilversum. Op 9 september spelen wij thuis tegen sv Baarn. Een week later weer thuis tegen SVM uit Maartensdijk. De poulewinnaar plaatst zich voor de knock out wedstrijden.