• Uitdelen EN incasseren blijft lastig

   

   

  Tegen TABA spelen wij altijd zeer moeizame wedstrijden. Nimmer winnen wij makkelijk van de Amsterdammers, terwijl zij vrijwel altijd onder ons staan. Ook dit seizoen staan zij één-na-laatste, maar gezien de uitslagen welke zij op Voetbal.nl bij elkaar voetballen zijn er meer teams die moeite hebben met dit stugge team.

  VVZ moest het deze ronde doen met vrijwel een compleet afwezige verdediging. Van de 6 afwezigen staan er normaliter 3 in de laatste linie geposeerd. Mark is dit seizoen centraal achterin de rots in de branding, maar vandaag afwezig. Ook beide Hans-en stonden vandaag niet op het formulier. Tel hierbij op de afwezigheid van Ben, Gunther en Ruud, dan is het meedoen van gastspeler Wim K. compleet verklaard. 14 man is geen overbodige luxe in het veteranenvoetbal.

  Het was een weerzien met een leuke vereniging. Een knusse, maar oude kantine, bier op de fles en lekkere smartlappen door de boxen.

  De sleutel van kleedkamer 6 (met een flink stuk metaal eraan) werd omgeruild voor een autosleutel als borg. Kleedkamer 6 was al eerder ons domein. Een hokje ergens in de hoek van het complex, wat meer weg heeft van een materiaalhok, dan een kleed accommodatie. Omkleden met 14 man op 9 vierkante meter vergt was behendigheid, maar ook daaraan zijn wij inmiddels gewend. Het getuigd echter niet van gastvrijheid, dat de thuisclub hun geel/zwarte totje in een hagelnieuwe omkleed-locatie mochten aandoen. Iets van een koude oorlog?

  De verdedigende vacatures werden opgevuld door Gerjan en Haijo (centraal) en Evert H. op de rechtsback positie. Wim H. stond vertrouwd op de linksbackpositie. Wim K. mocht voorin zijn snelheid benutten, en samen met Victor en Danny .

  Het was even wachten op de aftrap. TABA stond met 10 man op de hobbelige en harde mat, terwijl nummer 11 aan kwam wandelen. Even in het plat Amsterdams de huid vol gescholden, en gemeld dat hij een beetje door mocht lopen, werd er toch afgetrapt. Overigens zou dit niet de laatste scheldkanonnade zijn. De TABA spelers wisten elkaar geregeld in heerlijk plat Amsterdams de waarheid te vertellen. VVZ liet gelijk zijn goede bedoelingen blijken. In een niet al te hoog tempo wisten wij toch wat kansjes bij elkaar te voetballen. TABA had meer moeite om richting de goal van Robert Jan te komen, maar het bleef in het eerste kwart van de wedstrijd 0-0. Na 20 minuten moest TABA afscheid nemen van zijn vlagger. De werkplicht riep en de vlag werd werkloos op de grond gelegd. Direct daarna schoot Wim door de defensie van TABA, achter een diepe bal aan. Een middenvelder appelleerde voor buitenspel, waarop de scheidsrechter, wederom in plat Amsterdams, meldde dat hij geen boodschap had aan het feit dat TABA geen vlagger meer had, en dat hij dat niet kon zien. Vreemd genoeg kon hij dat even later wel, toen Danny de 0-1 binnen schoof. Vanaf randje middencirkel, zag hij klaarblijkelijk nu wel een buitenspel situatie, wat zeer onwaarschijnlijk leek. Doordat Danny met woord en gebaar liet blijken het daar niet mee eens was, mocht hij voor 5 minuten naar de kant. Toen even later Wim als doorgebroken speler neergehaald werd, was de straf alleen maar een free kick.

  Toch wisten wij enkele minuten later wel op voorsprong te komen. Na een mooie combinatie met Victor schoof Danny de bal onder de uitstormende keeper door,0-1. VVZ was, behoudens wat verdwaalde afstandsschoten, nog niet in de problemen gekomen. Tot enkele minuten voor de rust. Het te zacht voor de goal uitverdedigen werd onderschept, waarop de beste TABA speler de bal hard in de korte hoek schoot. Zelf niks creëren, maar toch de rust halen met 1-1. De thee van TABA zal vast goed gesmaakt hebben. De thee bij VVZ smaakte niet zoals gewenst. Met de smoor erin vanwege de weggegeven gelijkmaker, bleek er ook nog geen zak in de theepot te zitten. Koude oorlog deel 2??

  De tweede helft was het aanzien niet waard. Er waren kansen voor Danny , Victor , Sjoerd , Evert P. en verder nog een aantal afstandsschoten, maar de bal kwam in het overvolle strafschopgebied niet voorbij de palen. De prima keeper groeide in de wedstrijd ,en de spelers van TABA kregen geloof in een puntje. Met hangen ,wurgen en spelend op (of over)  het randje werd de sfeer in het veld er niet beter op. De scheidsrechter (in het dagelijks leven speler van dit TABA team) bleef stoïcijns onder de vele verwijten van de 22 spelers. De brave borst deed zijn best. Het werd er niet leuker op. Uitdelen en incasseren hoort bij elkaar, maar enkele TABA spelers dachten daar anders over. Vooral Victor moest het ontgelden. Zelfs het "van achteren neerhalen" werd ,behoudens een vrije trap, niet bestraft. Een paar speldenprikken van TABA werden onschadelijk gemaakt door de laatste linie van VVZ en een enkel slippertje van Robert Jan werd geneutraliseerd door Haijo.

  De wedstrijd was afgelopen. Leuk was het niet. Goed ook niet. De twee verloren punten werden in het zonnetje nog even besproken. De klanken EN de drank van Hazes maakte heel wat goed, net zo als de uitslag van ons vlaggenschip .Voor een leuke wedstrijd heb je ook een leuke tegenstander nodig. Snel vergeten, volgende week wacht Aalsmeer.

   

  VVZ’49 Veteranen 1

  Robert Jan

  Evert H , Gerjan , Haijo , Wim H.

  Bert (’45 Evert P.), Daniel , Martin (’45 Wout)

  Wim K. (’45 Sjoerd/’65 Wim K.) , Victor , Danny