• Herhaling van zetten….belabberde eerste helft resulteert in ongewenst resultaat

  12 nov 2023 Robert Jan Boers
 • Aurora zou de ideale tegenstander zijn om na de verliespartij bij en tegen Schalkwijk de rug weer te rechten en weer aangezicht te krijgen.

  Vooraf wist de sympathieke trainer van Aurora, Conner van de Werf, al te melden dat zij vandaag kwamen om zich in te graven. ”Als wij dat niet doen, dan krijgen wij wekelijks bakken met doelpunten om onze oren”….was zijn heldere uitleg. Aan VVZ’49 de taak om deze muur af te breken.

  “Het moeilijkste van een makkelijke wedstrijd is om een zwakkere tegenstander slecht te laten spelen”.

  Bovenstaande quote werd gebruikt in de wedstrijdbespreking, en werd goedkeurend ontvangen binnen de groep. De bedoelingen waren duidelijk, de opdrachten ook.

  Pupil van de week Frank Takke gaf het goede voorbeeld. In zijn eigen showtje soleerde hij richting de vijandelijke goal en deed het netje bollen.

  Uitermate zwakke eerste helft

  Bij Aurora waren de bedoelingen heel duidelijk. Vanuit een zeer gesloten verdediging de bal maar naar voren “peren” en hopen op een opleving van één van de twee aanvallers. De bedoelingen bij VVZ’49 waren ook duidelijk, maar werden in de verste verte niet uitgevoerd. De wapenfeiten van beide teams stopte bij enkele schotjes welke geen problemen vormden voor beide doelmannen. In de 18e minuut leek een corner van VVZ’49 gevaarlijk in te draaien. De Aurora goalie kon met een uiterste krachtsinspanning verder gevaar neutraliseren, maar kwam lelijk op zijn heup terecht. Omdat de doelman niet meer verder kon, moest de tweede doelman zijn opwachting maken. Een schot van Jip ging een metertje over. Danny kon net niet bij een voorzet van Jip en Rick kopte een vrije trap net over de kruising Het waren speldenprikjes, meer niet. De grootste kans werd door Cemal geschonken aan een Aurora aanvaller. Een “balletje breed” waar niemand stond, alleen de Aurora aanvaller die ongehinderd de bal op de vrij lege goal kon schieten. Tot opluchting van alles wat groen-wit is, schoof hij de bal (ver) naast de goal. De grootste kans van VVZ’49 was op slag van rust. Jip draaide zich mooi vrij en schoot de bal met een curve richting de verre hoek. Met een fraaie duik pareerde de tweede doelman van Aurora dit bijna zekere doelpunt.

  Harde noten…..

  Waar vorige week de harde noten nog op een redelijk positieve manier in de rust gekraakt werden, ging het er nu wat serieuzer aan toe. De staf was verre van tevreden en dat konden de spelers ook niet zijn.

  Getergd kwam VVZ’49 uit de kleedkamer. De “gekraakte noten” miste hun uitwerking niet. Aurora werd met de rug tegen hun goal vast gepind en kwam er nog maar zelden weg. Tristan kwam net een stapje tekort om een voorzet van Jip binnen te werken en een schot van Thijmen ging een metertje over. Jip schoot over en ook Rick wist na een mooie solo net het laatste poppetje niet te passeren. In de 64e minuut leek het dan toch te lukken. Thijmen werd weggestuurd en kon geheel los op de keeper af. Roan liep rechts naast hem mee. Thijmen: ”Ik wilde lopen maar ik kwam niet meer vooruit”. Het shirtje nummer tien veranderde van een prima zittend “elletje” naar een  royale “XXL”. Zijn directe tegenstander had zich aan het textiel vergrepen en liet niet meer los. De scheidsrechter was resoluut en trakteerde de verdediger op een rode kaart.

  Beide teams brachten wat vers bloed binnen de lijnen. VVZ’49 vooral met verse aanvallers, waaronder de 16 jarige Niek Steman en de eveneens 16 jarige Jens van Velzen. Voor Niek zijn 2e invalbeurt in 3 wedstrijden. Voor Jens zelfs zijn debuut. Aurora bracht nieuwe verdedigers. Het was éénrichtingsverkeer met een spervuur aan kansen richting de goal van Aurora. Rick schoot voorlangs. Jip schoot nipt over en ook een vrije trap van Thijmen ging rakelings over. De verdedigers van Aurora gooide zich voor elke bal en streden voor elke meter. Elk geblokt schot ging gepaard met een opvolgende “blessure” inclusief blessurebehandeling. Niek was erg dicht bij zijn eerste doelpunt in VVZ’49 1 maar ook deze keer ging het leder rakelings langs de paal. Floris Knigge testte de Stanno’s van de doelman en een vrije trap van Tristan werd maar nipt uit het hoekje getikt. Ondertussen tikte de minuten weg, geholpen door de vele blessurebehandelingen van Aurora kant. Een schitterende volley van Niek verdween op de vuisten van de keeper en een schot van Cemal belandde op de paal. Toen de vele blessurebehandelingen EN de 7 minuten blessuretijd achter de rug waren floot de scheidsrechter voor het einde. Aurora vierde de nulnul als een overwinning en gingen in polonaise richting kleedkamer. VVZ’49 was zwaar teleurgesteld. De belabberde eerste helft was daar het grootste debet aan.

  Weekje vrij….

  Volgende week is VVZ’49 vrij. Op het programma staat eigenlijk de uitwedstrijd tegen Eemboys , maar de Baarnaars zijn door de KNVB voor 2 weken op non actief gezet, zodat zij volgens eigen zeggen de zaakjes weer op orde kunnen krijgen na 2 gestaakte wedstrijden. Over twee weken spelen wij thuis tegen ’t Vliegdorp.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Roan de Beer (’66 Floris Knigge) , Danny Meerding, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Cemal Kurt, Matthijs Smit (’76 Jens van Velzen) , Dylan Nava Marquez, Rick Burgman, Thijmen Volmer (’82 Tim Schilder) , Jip van Schadewijk (’76 Niek Steman) .

  Foto's van Silvia, klik HIER