• Gijs Schaap wordt de rechterhand van onze hoofdtrainer Alemdar Kurt

    14 jan 2022 Robert Jan Boers
  • Donderdagavond 13 januari is bekend geworden dat Gijs Schaap volgend seizoen de assistent trainer van Alemdar Kurt zal worden. Bewust staat er in de titel de rechterhand, want binnenkort hoopt VVZ ook de linkerhand van Alemdar bekend te maken.

    De huidige trainer van de O19-1 is zeer enthousiast over zijn aanstelling; “Ik had eigenlijk besloten om een jaar rustig aan te gaan doen. Alemdar belde mij met de vraag of ik assistent wilde worden. Ik heb met Alemdar vanaf de F-pupillen tot en met het eerste elftal met veel plezier gevoetbald. Een paar dagen later hebben wij een open gesprek gehad over voetbal en het enthousiasme van Alemdar sprak mij enorm aan. Wij denken over heel veel dingen rondom het voetbalspelletje hetzelfde, maar ik denk ook dat wij elkaar goed aanvullen. Na een gesprek met de TC en Alemdar, kon ik niet anders dan deze schitterende uitdaging met twee handen aan te pakken.”

    Vanuit het bestuur is voorzitter Aart Bosman ook blij met deze invulling van de trainers rondom het 1e elftal. “Gijs had in november al aangegeven te stoppen met de O19-1. Nu blijkt hij een prachtig passend puzzelstukje te zijn. Met Gijs is er weer een man van de club bij gekomen en het grote voordeel is dat hij jarenlang met de aanstormende talenten heeft gewerkt. Die kennis kunnen wij met onze toekomst plannen goed gebruiken. Ik denk dat wij als vereniging heel trots mogen zijn op het feit dat wij straks twee iconen uit één van de meest succesvolle VVZ periode uit het verleden voor onze selectie hebben staan.”