• De eerste thuiswedstrijd van het seizoen (in competitieverband) zou er één zonder doelpunten worden, al was daar één iemand nogal verbolgen over.

  Het 4e Schaap over de dam

  De wedstrijd begon zeer mooi. Pupil van de week was vandaag Owen Schaap, inderdaad de zoon van….. NA good old Ton Schaap, Topscorer aller tijden Gijs Schaap en éérste elftal speler Tristan Schaap, was nu ook de jongste telg van de familie te bewonderen op het hoofdveld. Zijn aftrap en de versnelling naar de goal was des Schaaps. Bij het doelpunt zagen wij trekjes van zijn vader, alleen het hupje na de goal kwam ons nogal onbekend voor. Heeft Owen gelukkig toch nog iets van zijn moeder.

  1e helft de bovenliggende partij

  Het eerste half uur was VVZ’49 de bovenliggende partij. Al in de achtste minuut sprong de bank op. Een goede corner werd door Floris de Boer voor de grabbelende handen van de keeper op de goal gekopt, maar nog net op de lijn werd de bal gekeerd door een verdediger.VVZ’49 bleef dominant maar wist moeizaam door de verdediging van Musketiers te komen. Vooral de “veteraan” van Musketiers de bijna 39 jarige Yat-Wing Law was voor de neutrale toeschouwer een genot om naar te kijken. Geweldig inzicht, nog genoeg snelheid en een schitterende cross-pass. Maar goed, wij waren vandaag geen “neutrale toeschouwer” en moesten hem dus ook zien te verslaan. Het duurde tot de 45e minuut voordat ook Musketiers een echt grote kans kreeg, maar Daan van der Vliet redde bekwaam, zoals hij deze middag vaker zou doen.

  Daan van der Vliet redt VVZ’49

  In de tweede helft was VVZ’49 niet bij machten om wederom het spel te beheren. Musketiers startte furieus en had zomaar na 10 minuten een voorsprong kunnen hebben. Eerst redde Daan wederom “ons hachje” en een tweede inzet verdween naast de goal. Het ging van onze kant uit wat moeizamer. Gaven onbedoeld meer ruimte weg en kwamen met een bal op de lat en wederom twee reddingen van Daan weer goed weg. De minuten tikte weg en wij moesten het gelijke spel maar koesteren.

  Grootste kans onbenut

  Tot drie minuten voor tijd. Floris de Boer zette een mooie ééntwee op en sneed zelf door de defensie van Musketiers. Hij kreeg de bal schitterend terug waardoor VVZ plotseling met drie man op de keeper kon afstormen. Floris de Boer (recht voor de goal) besloot de bal af te leggen op Floris Knigge. (links voor de goal) Knigge besloot de bal vanaf de zijkant op de goal te schieten, zoals een echte spits dit ook behoort te doen. Misschien was terug leggen op de Boer een betere optie, dat zullen wij echter nooit weten. De poging van Knigge werd gekeerd door de doelman waardoor  VVZ’49 de grootste kans van de wedstrijd liet liggen en daarmee dus ook de drie punten. Het zouden drie onterechte punten geweest zijn, maar wie deert dat ? Nu bleef het bij één, maar daar waren wij vijf minuten daarvoor ook tevreden mee.

  Het bleef dus 0-0. Het enige wat de scheidsrechter diende te noteren op het wedstrijdformulier waren drie gele kaarten. Twee voor de gasten uit Elst en één voor Dylan Nava Marquez.

  Na afloop was er één persoon die het niet kon verkroppen dat zijn doelpunt niet echt telde, en dat was pupil van de week Owen Schaap. Zelfs het verhaal halen bij de scheidsrechter na afloop hielp niet. Gelukkig was hij wel in het bezit van een mooie bal, met alle namen van de selectie. De tijd van echte doelpunten komt nog wel voor Owen.

  Met vette voorsprong werd Daan van der Vliet op zijn oudejaarsdag verkozen tot Man of the Match. Hij kon met een glimlach het nieuwe jaar in.

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet, Danny Meerding, Kyliam Boers (’45 Tim Schilder) Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Thijs Hanraads (’64 Chris Rademaker), Tristan Schaap, Bas Draaijer (’45 Floris Knigge), Roan de Beer (’87 Chris van Dijk) Guus Parinissa.

  Volgende week spelen wij uit bij DEV Doorn. De wedstrijd begint een half uurtje later om 15.00 uur.

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER