• VVZ’49 stond vandaag voor een zeer zware dobber. Vanwege alle Corona-snipperdagen die opgenomen waren door de tegenstanders moest het vandaag de vierde wedstrijd in 12 dagen spelen. En als ze daar bij de profs al over klagen, kan je op de klompen nagaan dat een gemiddelde amateurvoetballer hier ook nogal moeite mee heeft. Dat was ook te zien in de opstelling van John van Loen.

  Ten opzichte van de voorgaande wedstrijd tegen Altius miste wij Tim Schilder (voetblessure), Shenouda Tadros (hamstring) en Saddy de Koning. De lijst met verdere blessures is minstens net zo bedenkelijk. Met Jip van Schadewijk, Laurens Eernstman, Levi Parinussa en Yordi Verheijen missen wij ruim een half basiselftal. Oscar Kooij is op de weg terug en nagenoeg fit.

  Het zou weer een wedstrijd worden van vooral tegenhouden en hopen op de kleine kansjes die wij zouden krijgen. Het tegenhouden ging ons met Jordy Schimmel centraal in de verdediging en Thijs Westerveld als rechtsback nog best wel goed af. Marco had niet bijzonder veel reddingen nodig om zijn goal schoon te houden en net als jij het idee hebt dat je zelf iets meer aan voetballen toekomt, krijg je in de omschakeling het deksel op de neus. TOV kwam er over de rechterkant snel en gevaarlijk uit en de voorzet was op maat. Met een glijpartij werd de 0-1 binnen gegleden. Toch was het niet gek geweest als het tien minuten later weer gewoon gelijk had gestaan. Sam stuurde met een geweldige pass Floris weg. Het schot van Floris werd nog maar nipt door de keeper gekeerd met de benen.

  John van Loen moest voor de tweede helft helemaal zijn fantasie laten gelden. Een drietal verdedigers konden niet meer verder, of werden uit voorzorg aan de kant gehouden. Steyn Boers was al in de 44e minuut naar de kant gehaald, maar ook bij Delano Engelhart en Thijs Westerveld sputterde het lichaam tegen. Kalle Wijnans, Rick Alvares en Roan de Beer kwamen het veld in.

  De verdediging bestond nu uit Wessel (verdediger) , Kalle (middenvelder), Floris (aanvaller) Jordy (middenvelder) en Rick (middenvelder). Maar het bleef wonderen waardig hoe VVZ’49 overeind bleef. Goed, een vrije trap op randje zestien werd loepzuiver binnen geschoten, maar VVZ’49 bleef keihard werken om een oorwassing tegen te gaan. Sebastiaan sleurde en schoffelde voor de verdediging uit en ook Dylan liep het snot voor de ogen. Twee voetballers die al weken laten zien dat, als het met alleen voetballen niet lukt,  je met keihard werken ook heel ver kan komen.De ingevallen Rick beleefde maar weinig plezier aan zijn invalbeurt want na een half uurtje spelen moest hij alweer het strijdtoneel met een blessure verlaten. Thijs Hanraads nam zijn positie in. De laatste wissel was voor Chris van Dijk, die de moegestreden Guus mocht vervangen. Het TOV van vandaag was vele maten te groot voor het VVZ’49 van vandaag. In de laatste minuut dwarrelde nog een geheel mislukt schot langs de verbouwereerde Marco in het hoekje van zijn goal.

  Toch was John van Loen een tevreden man. ‘Je weet vooraf dat het vandaag heel moeilijk wordt. In de tweede helft stond haast niemand meer op zijn eigen positie”.

  Opstelling VVZ’49:

  Marco Smits, Wessel Kraaijenveld, Delano Engelhart (’45 Kalle Wijnans), Steyn Boers (’45 Roan de Beer), Jordy Schimmel, Thijs Westerveld (’45 Rick Alvarez (’75 Thijs Hanraads) ), Sebastiaan Kolff, Dylan Nava Marquez, Sam van’t Veldt, Floris de Boer, Guus Parinussa (’80 Chris van Dijk)

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER