• Je neemt een grasveldje in een parkje, krijt er wat lijnen op, zet er twee doelen op en er kan gevoetbald worden. Zo’n 40 jaar geleden moet deze club zo ongeveer zijn opgericht. Een club welke zijn roots kent vanuit de Molukse gemeenschap uit de gemeente Huizen. Veel Molukkers voetballen er niet meer bij AH, maar vooral de keuken verloochend deze oorsprong niet. Er is bij deze vereniging de afgelopen 40 jaar niet veel veranderd. De kleine kantine is groot genoeg voor de drie (veldvoetbal) teams welke deze club groot is, maar neemt een uitspelende club wat supporters mee, dan is het al snel dringen geblazen. Langs het veld zijn er wat reclame-uitingen bijgekomen en er is een hekje rond het veld geplaatst. Niet dat dit veel helpt, als men wil, kan men er nog steeds zijn hond op uitlaten. Het veld zelf was er een van een bedenkelijk niveau. Grasvelden van goede kwaliteit blijven toch het fijnst om op te voetballen, maar dit veld met vele de hobbels, kuilen en knisperend herfstblad deed ons weer beseffen hoe dankbaar wij mogen zijn met ons fijne kunstgrasveld.

    John van Loen mocht vlak voor de wedstrijd zijn team op enkele posities veranderen. Thijmen kwam de warming up niet goed door, waardoor Jordy terug zakte naar de nummer 6 positie. Luuk verruilde de rechtshalf positie voor het plekje achter de spitsen en zodoende mocht Joey opdraven op de rechtshalf positie. Het zou voor de wedstrijd weinig uitmaken.

    Een wedstrijd is pas echt een wedstrijd als er twee teams kunnen strijden voor de overwinning. Vandaag was dat niet zo. VVZ was heer en meester en dicteerde het éénrichtingsverkeer. Saddy scoorde de eerste helft twee keer, maar had er nog wel een paar kunnen scoren. Maar zoals Saddy helder opmerkte: “In geen enkele wedstrijd is elke kans een doelpunt”. De rust werd dan ook, mede door deze heldere opmerking, bereikt met de eerdergenoemde 0-2 voorsprong.

    De tweede helft hetzelfde laken een pak. Het éénrichtingsverkeer bleef aanhouden, al was het door het wisselen van speelhelft nu de andere kant op. Saddy maakte zijn hattrick compleet en Delano scoorde zijn eerste van het seizoen. Enig smetje was de tweede gele kaart voor Stefanos, min of meer aangesmeerd door een AH speler. Een sliding een meter voor de man langs, werd gevolgd door een kreet vanuit zijn tegenstander. De matig leidende scheidsrechter tuinde erin.

    Een duidelijke overwinning op een (vandaag) matige tegenstander en dito veld. Volgende week ontvangen wij het Amersfoortse CJVV om 14.30 uur.

    Voor de foto's van de wedstrijd: Klik HIER