• De dag van gisteren begon al vroeg. Om 8.00 uur stroomden de eerste appjes al binnen met de vraag of het wel doorging met dat hondenweer buiten. Mooi-weer-voetballers misschien? Geen afgelasting, dus hop; naar buiten met zijn allen.

  Het was een beetje de dag van ‘net niet’. Het begon al met de tegenstander die zich aan elkaar voor gingen stellen. Je weet dan al meteen hoe laat het is. We moesten voetballen tegen Saestum uit Zeist. De ploeg die met 0 punten stijf onderaan staat, in 7 wedstrijden scoorden ze 4 doelpunten en kregen ze er 32 tegen. 
  Wij zijn niet in de positie om vooraf te denken dat dit geheid drie punten zou opleveren, maar we gingen wel met een positieve instelling deze wedstrijd tegemoet. Ook omdat we voor het eerst in 6 weken weer eens gebruik konden maken van 3 wissels. Lindy was een weekend overgekomen uit Brussel, Mazzy uit 0-17 sloot bij ons aan en Kim keerde terug van een blessure.

  Op een regenachtig en winderig sportpark Zonnegloren floot de scheids 5 minuten over 11 voor de start van de wedstrijd. Wij kregen de aftrap, deze werd naar onze helft gespeeld, breed gespeeld en vervolgens keihard over de zijlijn geschoten. Lekker begin...

  Het eerste half uur was niet om aan te zien. Er zat totaal geen lijn in het spel. Beide ploegen klooiden maar wat aan. Saestum klooiden net iets beter, want zij schoten onverwachts de 0-1 binnen. Gelukkig konden wij ons snel een beetje herpakken. 
  Het was dus de wedstrijd van net niet, want we kregen hierna 4 opgelegde kansen om een doelpunt te maken. Allen werden helaas niet benut. Voor een leeg doel werd naast geschoten, een penalty werd gemist en twee keer kwamen we 1 op 1 met de keepster maar werd de bal nét naast geschoten. We konden dus met 4-1 gaan rusten, maar het zat niet mee. Met een 0-1 achterstand gingen we aan de thee van Ries.

  We waren nog niet begonnen aan de tweede helft of de 0-2 werd binnen geschoten. Het blijft moeilijk te accepteren dat ploegen spelers mogen gebruiken van teams die veel hoger spelen. Het was duidelijk merkbaar dat dit de gasten extra kwaliteit opleverde. Ik had het nog wel willen zien als we daadwerkelijk tegen het echte Saestum 3 zouden spelen. Maar goed, je verandert er helemaal niets aan. Oneerlijk is het wel.

  Na de 0-2 kwam de ploeg uit Zeist er niet echt meer aan te pas. Via een mooie voorzet vanaf de linkerkant van Mazzy werd Merel in het midden vrij gespeeld. Met een prima schot schoot zij de aansluitingstreffer binnen.

  Tien minuten voor tijd kregen we op 20m van het goal een vrije trap mee. De bal werd voorgegeven, de keepster liet de bal los en Luca schoot de 2-2 binnen. Totdat de vlagster aan de overkant opeens enthousiast begon te wapperen met de vlag. Buitenspel? Ja. Buitenspel. Onterecht en onsportief gevlagd, want buitenspel was het zéker niet. Helaas ging de scheids erin mee en werd deze legale goal afgekeurd.

  Gelukkig kwam er nog enigszins gerechtigheid. Een paar minuten voor tijd schoot Judith richting goal, de bal werd onderweg aangeraakt door een been en rolde het doel binnen. 2-2.

  Hierna maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd. Achteraf gemopper, want je had dit gewoon moeten beslissen in de eerste helft. Maar ook tevredenheid dat we er alsnog een punt uit hebben gehaald. Iets is beter dan niets.

  Voor ons voorlopig nog geen winterstop. Als heel Nederland bezig is met de kerstinkopen mogen wij nog een potje voetballen. Op 22 december reizen we af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen Odysseus. Tot dan!