JO12-1 wint moeder aller derby’s
12 november 2017
VVZ `49 J013-1 – ASC Nieuwland J013-1
12 november 2017
Toon alles

“Gelegenheidsteam” TOG te sterk voor Veteranen

De groep oudste leden van uw aller VVZ’49 mochten zaterdag 11 november wederom afreizen naar Amsterdam. Tegenstander van vandaag was TOG. (Tot Ons Genoegen). Echter….een “genoegen” is het hier zelden voor de Veteranen. Zelden leuke wedstrijden…er is altijd wel wat aan de hand.

Allereerst is het altijd een heidens karwei om het vervoermiddel een plaatsje te geven. Een zestal spelers ging rechtstreeks richting Amsterdam, de andere tien hadden wij (uit noodzaak)  in 2 auto’s gepropt. Goed…..het parkeren viel vandaag mee……we vonden nog een plekje op de parking van het sportpark, en gingen in de rij voor de parkeermeter…..daarna nog een wandeling naar de bewuste club, zodat wij 25 minuten voor aanvang van de wedstrijd aan kwamen lopen. De kantine hermetisch afgesloten, dus even fatsoenlijk aanmelden was er niet bij. Via één van de tegenstanders van vandaag kregen wij een sleutel, waarna wij ons in de kleedkamer “prakten”. Het veld van vandaag is gelijk het enige veld van TOG. Een dramatisch stroperig kunstgrasveld, welke na de aanleg nooit meer iets van onderhoud heeft genoten. Geheel platgetrapt en een overdosis aan de vervloekte rubber korrels. Heimwee naar ons eigen veldje drie was ons deel.

TOG komen wij al enkele jaren tegen. Zij draaien eigenlijk altijd met de bovenste 5 mee. Alleen dit jaar hadden zij schijnbaar een selectie die dit niet waar kon maken. Grote verliespartijen (0-5 , 1-7 , 0-3 en 0-5) zijn wij niet van hun gewend. De meeste koppies op de spelerspassen kwamen ons nog wel bekend voor, waarschijnlijk hebben zij van enkele sleutelspelers afscheid moeten nemen. Wij voelden ons dus zeer kansrijk deze wedstrijd.

Wij dus het vervloekte veldje op. Het veld waar Richard zijn knie kapot draaide. Het veld waar je met de nodige schaafplekken vanaf komt……Wij willen gras!! Na de kantine en kleedkamer, bleek een fatsoenlijke bal ook niet geregeld. De wedstrijdbal van vandaag werd dan ook beschikbaar gesteld door de VVZ’49 Veteranen. De “man in het zwart” vandaag was een man in spijkerbroek, en jas met (veelvuldig gebruikte) capuchon. Deze brave borst hebben we ook vaker gehad….en telkens uit goed fatsoen na de wedstrijd toch wel weer een hand gegeven.

De wedstrijd begon uiterst voorzichtig. TOG liet VVZ een beetje het spel maken en de eerste kansjes deden zich voor. Het was uitkijken voor de snelle omschakelingen van TOG….vooral Hans had zijn handen vol aan de rappe linksbuiten. Wel een geluk dat zijn geleende schoenen wat snelheid gewend zijn. Na weer een snelle tegenaanval was de rechtsbuiten Hans kwijt, en kwam vanaf de zijlijn schuin op de goal aflopen. Loerend op een medespeler die mee opkwam, verwachtte Robert Jan een voorzet. Het schot ging echter richting de korte hoek…..Robert Jan nog een knuist er tegen…..maar het leer via de hand tegen de touwen,0-1.  Een tiental minuten, en enkele uitbraken van TOG, later kwam VVZ weer op gelijke hoogte…..een solo van Victor eindigde voor de voeten van Marc, die hierop schitterend uithaalde richting verre hoek. Het zijnetje bolde….de stand was weer gelijk. Even later werd het iets betere van het spel uitbetaald in een voorsprong. Een corner van Evert werd door Victor binnen gekopt….leek houdbaar, maar ging toch over de lijn,1-2. Toch was TOG niet echt de mindere. Zoals eerder aangegeven, waren de tegenaanvallen veelal dreigend, en op het middenveld hadden zij een paar genadige voetballers lopen. Kiezelharde schoten gingen over…op de paal of lat….of in de handen van Robert Jan….het leek er op dat wij de rust met een 1-2 voorsprong zouden halen. Totdat er weer een diepe bal over de verdediging heen ging. Ruim uit buitenspelpositie vertrok een speler van TOG richting Robert Jan, om zijn eeuwige roem van vandaag binnen te halen. Hij kon echter maar beter stoppen….de vlag van Mark ging namelijk resoluut, en terecht het luchtruim in. De diep in zijn capuchon gedoken, wandelend in de middencirkel, en  zichzelf noemende  scheidsrechter nam echter niet de moeite om af te fluiten, en liet doorgaan…..”hij is nou eenmaal zo snel” klonk het. Pffff…..het lijkt er op of dit fenomeen ons elke uitwedstrijd ten deel valt….deze onrecht  went nooit…dik waardeloos, maar onomkeerbaar!! 2-2, en tevens de ruststand.

Volgens het technisch hart, de vier Veteranen die voor elke uitwedstrijd in de Volvo de opstelling bij elkaar lachen, zou de opstelling van de tweede helft een stuk sterker zijn dan de eerste helft. “Als jullie de schade in de eerste helft beperkt houden, maken wij het de tweede helft wel af”…. Het zou echter een tweede helft worden, waar een paar TOG ers van zich zouden doen spreken. De 3-2 viel na een mooie actie van hun nr.17….drie VVZ ers bezig houdend, wist hij zelfs nog de bal ongenadig hard in de kruising te jassen,3-2. VVZ zou de 2e helft veel minder kansen krijgen, dan de 1e helft. Eéntje ging erin, en betekende de 3-3. Een schot van Danny ging via de handen van de keeper tegen de touwen. Een ander lichaamsdeel had hem waarschijnlijk wel tegen gehouden. Eigenlijk was dit één van de laatste wapenfeiten van VVZ….deze middag. TOG bleef onder aanvoering van nr. 17 en nr. 12 lekker, en onvermoeibaar doorvoetballen, en wisten nog 3 keer Robert Jan te verschalken. Na afloop waren wij het er toch wel over eens……met dit team verlies je niet met zulke grote cijfers van Buiksloot , AFC , en Kon. HFC. Dit team was vandaag (op een inhaalzaterdag) zodanig versterkt met spelers, die op geen enkele spelerspas bij TOG terug te vinden waren. Spelers ook, die normaliter waarschijnlijk op een veel hoger niveau voetballen. VVZ was hier vandaag weer de dupe van. Het was vandaag weer niet “Tot Ons Genoegen”.

De flink wat gehavende knieën zochten de (gedeelde) douche op. 30 man wachten op 4 douchestraaltjes, maar weer het nette kloffie aan, concludeerde wij, dat de kantine dan gelukkig toch wel open gegaan was. De derde helft deed de eerste 2 lichtelijk vergeten. Volgende week gaan wij op ons eigen veldje drie de strijd aan met fc Aalsmeer.

Opstelling VVZ’49 Vet.1

Robert Jan Boers

Wim Hospes , Daniel Vos , Hans Holtrop (’45 Mark Akkerman) , Hans Braam.

Evert Postema (’45 Sjoerd Vegter,’75 Wout v Logtestijn)  , Marc Lutmer , Evert Hatzmann (’45 Bert van’t Net) .

Ben Pais  , Victor Klaren , Gunther Buxtorff (’45 Danny v. Hoeijen)