• Gehavend VVZ’49 verslaat dorpsgenoot SEC in een matte bekerwedstrijd.

  5 sep 2021 Robert Jan Boers
 • Geen Oscar, geen Kazim, geen Marco, geen Delano, geen Levi, geen Jordy, geen Bjorn, geen Shenouda en geen Yordi aan de aftrap. Alleen laatstgenoemde mocht een dertig tal minuten voetballen. John van Loen moest de koppen met andere trainers en TC bij elkaar steken om toch een acceptabel team op de mat te krijgen. Achteraf gezien is hem dat gelukt.

  Jelle is op dit moment de onomstreden 1e man tussen de palen. De lijn voor hem telde een drietal mutaties.  Steyn (normaal rechtsback) en Stef (normaal 2e) vormde het defensieve centrum. Rick (normaal middenveld) stond rechtsback en Wessel was de enige die op zijn eigen positie stond. Het middenveld was niet anders dan dat het vaker voor kan komen. Naast Floris, Sebastiaan en Dylan mocht Sam (1e jaars senior) zijn kunsten vertonen . Voorin stonden good-old Saddy samen met Roan de Beer (2e elftal) . Met deze 11 moesten we de wedstrijd aanvangen.

  VVZ verwachtte een furieus SEC, maar niets was minder waar. Direct na het eerste fluitsignaal trok SEC zich massaal terug en liet VVZ de bal toe. Het 1e speldenprikje was van SEC, maar de voorzet miste scherpte. Na een klein kwartier spelen een scherpe voorzet vanaf de linkerkant. De bal werd ten koste van een corner net naast de eigen goal van SEC gekopt. Die corner leverde niet veel op, maar het uitverdedigen ging ook niet van harte. Een onderschepping leverde Saddy een 1 op 1 situatie voor de keeper op. Normaliter een koud kunstje voor Saddy, maar deze keer spaarde hij zijn oude clubje. Toch was het drie minuten later wel raak. Sebastiaan zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en schoot de bal van zo’n 40 meter op de lat. De rebound werd knap door Sam gecontroleerd en binnen geschoven. Het vlagsignaal van de SEC grensrechter werd begrijpelijk niet door de scheidsrechter gehonoreerd. Op het moment dat Sebastiaan schoot, liep Sam nog ver voor de laatste linie van SEC. Het restant van de 2e helft was niet noemenswaardig. Stef en Jelle kregen beide geel. Doordat zij vroegtijdig de noodrem hanteerde, kon het SEC gevaar onschadelijk gemaakt worden. Twee minuten voor tijd viel Rick uit. Een “paardenkus” van een eerdere wedstrijd werd op dezelfde plek weer geraakt. Mathijs van Nunen (JO19-2) verving hem.

  In de tweede helft gebeurde er misschien nog wel minder. SEC had wel meer de intentie om er wat van te maken, maar zelfs 1 op 1 met Jelle kregen zij de bal er niet in. Na een kwartier spelen kwam Yordi voor Stef, en Yordi zou Yordi niet zijn als hij op zijn eigen manier risicovol SEC nog aan wat kansjes liet ruiken. Het kwam er niet van. VVZ wist zelfs de voorsprong te verdubbelen. Roan maakte gretig gebruik van de steeds grotere ruimtes die SEC weggaf. Aan de rechterkant ging hij op de goal af, maar zag Saddy er beter voor staan. Deze kans liet Saddy niet onbenut en de buit leek binnen. Thijs Hanraads en Bas Draaijer mochten nog even opdraven en met Thijs Hanraads hebben we vandaag de derde debutant in een officiële wedstrijd van VVZ’49 1 binnen de lijnen. Deze eer kreeg ook Mathijs van Nunen en Roan de Beer vandaag.

  Het was vandaag een uitgelezen kans voor SEC om VVZ’49 pijn te doen. Het gebeurde echter niet. John van Loen was een tevreden man. “Als je ziet over welke spelers wij vandaag niet konden beschikken en als je ziet hoe weinig wij weggeven, kan je alleen maar tevreden zijn”. En verder: “De invallers EN de mensen op de andere posities hebben het fantastisch gedaan”.

  Volgende week speelt VVZ zijn 2e bekerwedstrijd, uit bij DVSU. DVSU won zijn eerste wedstrijd met maar liefst 1-7 van en bij Achterveld.

  Voor de foto's van Silvia, klik HIER