• Geflatteerd verlies VVZ’49 Vr.1

  Gisteren de wedstrijd tegen de koploper van de competitie. Aangezien we de afgelopen 2 wedstrijden hadden gewonnen, gingen we met een goed gevoel richting Hilversum. Al hadden we wel met wat kleine tegenslagen te maken. Een aantal afmeldingen, wat betekende dat we wederom met een krappe selectie van 12 dames aan de wedstrijd gingen beginnen. Dit keer had trainer Wout geen verplichtingen bij het eerste en kon hij de gehele wedstrijd aanwezig zijn.

  We gingen van start in een 3-5-2 systeem. Aan de spitsen en buitenste middenvelders de taak om de verdediging van de tegenpartij direct onder druk te zetten. De eerste 20 minuten kwam de koploper er niet aan te pas. Goed combinatiespel leidden tot diverse kansen, maar helaas ontbreekt het bij ons aan een koelbloedige afmaker. De kansen werden niet op waarde geschat en zodoende niet afgemaakt. Zonde.

  In de laatste 20 minuten van de eerste helft kwam Wasmeer beter onder de druk uit en kwam het wat meer aan voetballen toe. Maar zoals altijd staat onze verdediging als een huis. Echte kansen werden niet gecreëerd door de thuisploeg en onze keepster had nog geen redding hoeven brengen. Tot 10 minuten voor rust. Een bal werd niet goed weggewerkt, waardoor de rechtsbuiten van Wasmeer de bal de 16 in kon brengen. De bal kwam ongelukkig op de voet van onze verdedigster en vloog zomaar het doel in. Een onterechte voorsprong.

  In de rust zette Wout het een en ander om en na de nodige complimenten en tips gingen we met een zelfverzekerd gevoel de tweede helft in. Deze liep totaal anders dan de eerste.

  Al snel viel Nienke uit met een blessure en ook onze keepster Merel raakte geblesseerd na een botsing met een aanvalster. Lydia ging op goal en zo gingen we gehavend verder.
  Aanvallend kwamen we er niet meer uit en Wasmeer liep uit naar een 4-0 voorsprong.
  Later in de tweede helft kwamen we nog wel 3x voor de goal van Wasmeer, maar helaas zat een doelpunt er niet in.

  Een geflatteerde uitslag, maar het is niet anders. Als we met een completere selectie naar Hilversum hadden kunnen afreizen had het allemaal anders kunnen lopen. Maar daar hebben we nu niks meer aan helaas. Volgende week weer nieuwe kansen.

  Van de koploper gaan we nu naar de hekkensluiter, Hercules. Ditmaal weer een thuiswedstrijd, om 11.15. Proberen om de punten in eigen huis te houden. Tot dan!