• "Jullie hebben zeker dik gewonnen?"  vroeg de VVZ-leider die na de 13-2 op het hoofdveld mocht spelen belangstellend. Tijdens de warming-up van zijn team had hij gezien dat de 13-2 tegenstander Sporting’70 tegen de eigen zestien had aangedrukt en een paar mooie kansen creëerde. "Nee, 5-1 verloren" moesten we de verbijsterde collega-leider meedelen. Maar het was Co Adriaanse al die jaren geleden verzuchtte dat alleen luie journalisten puur hun conclusies trokken uit de stand op het scorebord terwijl dit niet altijd een reflectie is van het spel op het veld.

    Het venijn van de wedstrijd zat namelijk niet de staart maar juist aan de kop. Met teveel ontzag en angst voor de nummer drie liep VVZ in de openingsfase achteruit en zag de behendige (vrouwelijke) Sporting spitsen een snelle 2-0 voorsprong nemen.  De coaches zagen al snel dat de kansen voor VVZ juist lagen in het vooruit verdedigen en druk zetten op de veel mindere achterste linies van de Utrechters. Dit leverde ook de 1-2 op maar omdat de ploeg het niet durfde het veld klein te houden profiteerde Sporting met een counter van de ruimte tussen de linies: 1-3.

    In de rust spraken we één ding af met de ploeg. Bij balbezit rennen we als een gek naar de middenlijn en bij balverlies zakken we meteen terug op eigen helft. Nu durfde VVZ het wel aan, kon Sporting haar spitsen niet meer inspelen en waren we minimaal gelijkwaardig aan Sporting en in fases zelfs beter. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven maar Vrouwe Fortuna was de 13-2 niet goed gezind. Sporting liep uit naar 1-5 en zelfs in de al genoemde laatste 10 minuten toen VVZ de sterk bovenliggende ploeg was wisten we niet meer te scoren.

    Op basis van het zwakke begin was de zege voor Sporting voor de neutrale toeschouwer wellicht verdiend maar zeker geflatteerd. De winstpunten voor de 13-2 was het blijven geloven in een goed resultaat en het durven om op te schuiven en druk te zetten. Als we deze positieve punten in mei meenemen naar de laatste wedstrijden dan gaan we nog een paar puntjes sprokkelen !