• Zonder brandende ambities begon de 15-3 aan de voorjaarscompetitie. En zie daar; met deze onbevangen houding werden de eerste zes wedstrijden met vrolijk voetbal gewonnen. Maar dan gaat de 5e colonne zich roeren door de banden van de platte kar alvast op te pompen en de kampioensbbq te gaan plannen. Druk doet dan iets met een ploeg waardoor VVZ vorige week niet van Eemnes maar vooral van zichzelf verloor en de riante voorsprong van 5 punten op het trio achtervolgers zag verdampen. En omdat de concurrentie zaterdag geen fout maakte wist de 15-3 dat het moest winnen van middenmoter Nieuwland om de gele trui in bezit te houden.

    De wedstrijd begon met veel spektakel nadat Nieuwland de lat raakte en een pegel van VVZ door de keeper uit de kruising werd geranseld maar daarna verviel het spel in tactisch geschaak. Nieuwland parkeerde een Mourinho-bus en gokte op de counter. Dat betekende dat VVZ wist dat het geconcentreerd moest blijven voetballen, rustig moest blijven en wachten op die ene kans van waar je weet dat die komen gaat. Dat het in groten getale opgekomen thuispubliek niet in slaap viel was met name te danken aan alle commotie bij 12-1 op het aangrenzende veld door de verbaal zeer agressieve houding bij de leiders van de gasten.

    Inmiddels bleef de 15-3 bij de les, gaf verdedigend niets weg, kwam steeds vaker door de vermoeid rakende Nieuwlandse defensie heen en tien minuten voor tijd was het goudhaantje Daniel die dan eindelijk het net wist te vinden. Nieuwland moest toen meer komen en daardoor kreeg VVZ nog twee 100% kansen die het niet wist te verzilveren en verdediger Roan dankbaar moest zijn voor het verijdelen van een gluiperige gelijkmaker in de blessuretijd.

    Een moeizame maar verdiende 1-0 overwinning doordat de koppies deze week niet gingen hangen waardoor deze potentiele bananenschil ontweken kon worden. Vanwege Pasen, Koningsdag en vakantie zijn er nu drie vrije weken om voor te bereiden op de grote Meimaand Finalemaand. In een drieluik ontvangen we de directe concurrenten Hoogland en TOV en tussendoor wordt laagvlieger Huizen bezocht. En dan ligt ook nog IJsselmeervogels op de loer. Kortom??.spanning & spektakel??komt dat zien !!