• Als club zijn we super trots op de prestaties van onze prachtige jeugdafdeling! De komende dagen berichten we over de kampioenen in Fase 4!

    De jongens van VVZ’49 onder 9-1 hebben een geweldige laatste fase van de competitie 2022/2023 neergezet. Met prachtig voetbal werden verschillende sterke teams uit de regio aan de zegekar gebonden en is op zaterdag 20 mei het kampioenschap veiliggesteld. Alle jongens hebben individueel grote stappen gezet maar ook als team zijn ze mooi naar elkaar toe gegroeid. Compliment ook aan de trainers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan dit succes!

    Na dit kampioenschap in de eerste klasse mogen ze in het nieuwe seizoen de strijd aangaan in de hoofdklasse. Een mooie nieuwe uitdaging voor deze talentvolle generatie. In de laatste fase is ervoor gekozen om iedere speler een keer te laten keepen. Ook hebben de jongens geleerd om in een vast systeem te gaan spelen waarbij sommige jongens op vaste plekken zijn gaan spelen en andere jongens juist geleerd hebben om zich op verschillende posities te ontwikkelen.

    Met Sem, Sep, Joep en Arda hebben we een hele degelijke defensie. Deze jongens schakelen de aanvallers moeiteloos uit en ze leren steeds beter van achteruit opbouwen. Op het middenveld spelen we vaak met Felix maar ook Semih en Arda hebben hier meermaals gestaan. Met name Felix is als dappere strijder het motortje op het middenveld maar als Felix er niet staat dan nemen Semih of Arda deze positie ook succesvol over. In de aanval hebben we Semih, Jules en Mick staan. Alle drie levensgevaarlijk met aanvullende kwaliteiten. Ze kunnen zowel van links als rechts uit de voeten en kunnen daarom acties maken buitenom maar ze kunnen ook naar binnen toe passeren en uithalen op de goal.

    Op de foto bij dit artikel missen Sep en Felix. Felix was al onderweg voor een korte vakantie maar het team heeft hem bij de huldiging nog wel ingebeld. Super goede teamspirit dus!

    Dank aan de club voor de geweldige kampioenschaal! Nu eerst nog een leuk toernooi en een gezamenlijke barbecue en dan op naar een leuk en uitdagend nieuw seizoen.