• Het voorlopig laatste deel in de reeks Winterkampioenen: onder leiding van Just, Moniek en Sven beleeft de JO17-2 een spannend seizoen! Hieronder hun verhaal.

    Een groot deel van de 17-2 speelt al sinds de pupillen met elkaar waardoor er een hecht vriendenteam is ontstaan. De afgelopen seizoenen was het team een paar keer dicht bij succes maar was bijvoorbeeld een puntje nodig voor de titel dan ging de laatste wedstrijd toch net verloren.

    Maar dit seizoen is alles anders. In de herfst/ bekercompetitie veroverde de 17-2 de eerste plek zodat het als enige VVZ-team mag overwinteren in de beker. In de eerste knock-out ronde is de 17-2 vrijgeloot zodat het elftal in februari instroomt in de achtste finales.

    De wintercompetitie begon met een kraker tegen FC Almere, de kampioen van vorig jaar waar we destijds een keer van gewonnen en verloren hadden. Twintig minuten voor tijd keek VVZ nog tegen een 0-3 achterstand aan maar zelfs zonder een Wout Weghorst wist de 17-2 de stand nog gelijk te trekken en verzuimde in de slotseconde zelfs de volle winst te pakken. Maar dit gelijkspel bleek toch cruciaal in het verdere competitieverloop.

    Zowel Almere als VVZ wonnen week-in week-uit al hun wedstrijden. Maar omdat de 17-2 tot tweemaal toe met 18-1 en 11-0 een monsterscore wist neer te zetten ging de titel op een ruim beter doelsaldo naar de Eemweg. Na de winterstop gaan we het in de voorjaarscompetitie een klasse hoger proberen.

    De felicitaties voor dit succes zijn voor trainer-coach Just, teammanager Moniek en natuurlijk captain Jaden met zijn medestrijders Arda, Arvid, Bas, Huub, Lars, Larz, Maarten, Mustafa, Niels, Noe, Roel, Teun & Thijs.