• Na een 8 tal trainingen stond vandaag dan de eerste oefenwedstrijd op het programma. Derde klasser AH’78 kwam richting de Eemweg om ook hun eerste oefenwedstrijd te spelen.

  Het was warm, zeer warm. Beide teams hadden afgesproken dat de wedstrijd in 3 delen van 25 minuten gespeeld zou worden, om zo vooral het “blessurespook” van vorig seizoen zo min mogelijk kans te geven. Het veld zou tot 3 keer toe 12 kuub water over zich heen krijgen, wat de ergste hitte van de kunstgrasmat afhaalde.

  VVZ’49 had vandaag 17 spelers tot zijn beschikking. Een zestal spelers stonden in de ochtend op het trainingsveld. Zij zijn nog te kort bezig om al minuten te maken.15 spelers zijn nog geblesseerd of op vakantie.

  Beide teams startte een beetje afwachtend. AH’78 probeerde als eerste de afwachtende houding van zich af te gooien, maar VVZ’49 gaf geen krimp. In de eerste “shift” was de enige kans voor VVZ’49. Thijs Hanraads mocht alleen op de keeper af maar schot op de al op de grond liggende doelman.

  In de 2e shift werden de spelers met een iets andere opdracht het veld in gestuurd. Voor sommige even schakelen maar wederom kwam VVZ’49 geen moment in de problemen. Halverwege de 2e shift onderschepte de overijverige Tristan Schaap een AH aanval en stuurde direct Floris Knigge de diepte in. Met een mooie boogbal verschalkte hij de Huizense doelman en deed de bal in het netje ploffen. Het was een beloning voor het frisse en frivole voetbal wat VVZ’49 speelde, ondanks de absurde temperaturen.

  De 3e shift was een van een wat mindere kwaliteit. Zonder ook maar iets weg te geven creëerde VVZ’49 zelf nog wel één kans, maar deze kans deed het scorebord niet meer bewegen. Het bleef een verdiende 1-0 voor VVZ’49.

  Het was voor beide teams een oefenwedstrijd om weer wat draaiuren te maken. Beide teams waren nog verre van compleet, maar de jonge selectie (waar dus in een later stadium het 1e en 2e uit gevormd wordt) van Alemdar Kurt liet zien wat hun bedoelingen zijn komend seizoen. Het speelde gedreven, fris en frivol.

  Dinsdag staat de 2e oefenwedstrijd op het programma. BZC’19 uit Hilversum komt dan op bezoek. Aftrap is om 20.15 uur.