• Het was lang onduidelijk of de wedstrijd vandaag wel doorgang zou vinden. VVZ’49 kampt met een 7-tal afwezigen, waarvan er twee spelers symptomen van Corona hadden. Maar zolang je geen vitaal beroep hebt en je gewoon achteraan in de rij moet aansluiten voor een test, komen de testuitslagen van deze twee spelers dus ook te laat. De KNVB was onvermurwbaar, de wedstrijd moest doorgang vinden zolang er geen positief testrapport overhandigd kon worden. Het is sowieso onverklaarbaar waarom de KNVB per se het voetbal door wil laten gaan. Wedstrijden worden op een spookcomplex gespeeld waar nog geen bakkie koffie te verkrijgen is. Voor de poort staan stewards zo goed en zo kwaad mogelijk een ieder in goede banen te leiden. Vaders en moeders van de thuisspelende jeugdleden staan gewapend met een thermoskan koffie op de parkeerplaats te wachten tot hun kroost weer naar de parkeerplaats wordt gebracht en uitspelende teams hebben in één keer verdacht veel begeleiding en rijdende ouders. Het thuisvoordeel is door de KNVB omgezet in nadeel. De gasten hebben zo meer toeschouwers dan het thuisteam. Maar goed, het is “het dingetje” van de KNVB. Voetballen is gezond, wordt er dan gezegd, maar het sociale gebeuren is er nu wel af.

  De wedstrijd moest dus doorgaan. Hieraan gekoppeld werd John van Loen opgezadeld met een fikse puzzel. 7 afwezigen opvangen met een toch al niet zo’n ruime selectie valt niet mee, vandaar dat assistent trainer Alemdar Kurt zelfs als wisselspeler op de bank plaats nam naast de enige wissel Danny. Vanuit het tweede schoven Oscar en Matthijs ook aan.

  John van Loen: “Eigenlijk speelde wij een prima eerste helft. We gaven niet veel weg en hebben zelf ook mogelijkheden gehad om de score te openen. Dat die Sercan in de eerste helft wel scoorde is jammer. Het was niet eens een grote kans”.

  In de rust (zonder de door de KNVB verboden thee) werden de puntjes op de i gezet en de tweede helft werd vol goede moed begonnen. Een kwartier lang kon VVZ’49 met redelijk gemak met Hilversum meevoetballen. Tot na ruim een uur voetballen de bal knullig op het middenveld werd verloren. De omschakeling bij Hilversum was veel beter dan bij VVZ’49 waardoor Hilversum met gemak de score wist te verdubbelen. Na zo’n fout hoor je je rug te rechten en de organisatie weer te ordenen, maar voordat VVZ’49 dit weer onder controle had, had Hilversum alweer 4 (!!) keer toegeslagen. Zeker niet alleen door hun kundigheid, maar gretig geholpen door een waar foutenfestival op het middenveld. In 7 minuten tijd 5 tegendoelpunten om de oren krijgen komt zelden voor. John van Loen: “Hiervan moeten wij leren. Als wij die fouten eruit kunnen krijgen is er niks aan de hand.”

  De wedstrijd was natuurlijk gespeeld. De lucht werd grauwer, het weer slechter. Hilversum scoorde nog eenmaal, maar dat deed niemand meer iets. Het verlangen was naar de douche. Opwarmen en deze geflatteerde nederlaag afspoelen. Zaterdag spelen wij in Baarn tegen TOV……tenminste, als de KNVB dat nog steeds wil. Voetballen is immers gezond!

   

  De foto's van Silvia zijn HIER te vinden