• Een midweeks potje voetballen is altijd weer een andere belevenis. Vanuit je werk of school een vluchtig hapje eten en rap naar de voetbalclub is anders dan een zaterdag toeleven naar de 14:30 uur van de aftrap.

  Vanavond stond het inhaalduel  van enkele weken geleden op het programma. HDS en VVZ’49 hadden er voor gekozen om deze avond te spelen, zodat het carnavalsweekend gevrijwaard bleef.

  De wedstrijd kwam eigenlijk in zijn geheel niet op gang. De wedstrijd was al bijna een half uur onderweg toen er nog maar een tweetal notitie’s op mijn natgeregende kladje stonden. In de 9e minuut zeilde een schot van Guus Parinussa na een ingestudeerde corner nipt over de kruising, en in de 26e minuut was het Shenouda Tadros die het publiek voor het eerst deed juichen. Shenouda ontsnapte aan de buitenspelval EN aan zijn naaste belager en kon achter een diepe bal van Floris de Boer aan richting de keeper. Een perfecte lob over de uitstormende keeper deed de bal in het netje belanden, terwijl de keeper Shenouda gebruikte om af te remmen. Shenouda stond op, want hij moest nog juichen. De keeper was er beroerder aan toe en moest vervangen worden. Een ogenschijnlijk vervelende blessure beloofd niet veel goeds. Wij wensen hem veel sterkte.

  En met Shenouda Tadros  komt de naam weer naar voren waarmee wij zaterdag waren geëindigd.  Zaterdag twee goede assists en een doelpunt, vandaag was hij met één doelpunt ook nog niet klaar. 8 minuten later was het weer Floris de Boer die Shenouda schitterend wegstak . Bij een Shenouda zonder vertrouwen kon je dan gelijk een wisselspeler van de bank sturen om de bal halverwege de Petersbaan op te laten halen, maar Shenouda in deze vorm schiet de bal gewoon kiezelhard via de onderkant van de lat tegen het kletsnatte netje. 2-0.

  De tweede helft was voor veel van de aanwezige toeschouwers te vroeg begonnen. Nog nippend aan de koffie lag de 3-0 al in het netje. Direct vanaf de aftrap trok VVZ’49 ten aanval. HDS wist de bal maar niet uit hun eigen strafschopgebied te krijgen , maar toen Rick Alvarez de bal voor zijn voeten kreeg wist hij wat hij moest doen. Zelf schieten was een mindere optie, dus het leder maar inleveren bij ……. Juist…..Shenouda Tadros. Via de binnenkant van de paal gaf hij voor de derde keer de keeper het nakijken.

  HDS vertikte het om de handdoek te werpen, kwam wat beter in het spel zonder echt noemenswaardig gevaarlijk te worden, maar wist uit een corner nog wel één maal te scoren.  Het niveau van zaterdag werd door VVZ’49 niet gehaald, maar wie doet dat wat. VVZ’49 haalt 6 punten binnen 5 dagen en doet uitstekende zaken.

  DEV Doorn en Candia’66 springen er deze competitie bovenuit. Daaronder is het een gevecht tussen flink wat clubs die allemaal gelijk, of op één puntje van elkaar staan. HVC en Musketiers staan derde met 23 punten. VVZ’49 staat zesde met 22punten. HDS staat met 20 punten 8e en dus nog net boven de streep voor direct lijfsbehoud. Zaterdag zijn er in de 4e klasse F nog twee inhaalwedstrijden. Er is daarna even tijd voor een stukje skiën of een beetje leutig doen onder de rivieren. Zaterdag 4 maart gaan wij weer verder met een thuiswedstrijd tegen de koploper, DEV Doorn, gevolgd door een uitwedstrijd tegen de nummer twee, Candia’66

   

  VVZ'49:

  Daan van der Vliet, Tim Schilder, Yordi Verheijen, Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Shenouda Tadros ('84 Bas Draaijer) , Tristan Schaap, Floris de Boer, Rick Alvarez ('65 Roan de Beer), Guus Parinussa ('80 Chris van Dijk) 

  Foto's van de wedstrijd, gemaakt door Petra Alvarez. Klik HIER