• De eerste oefenwedstrijd van het tweede team van VVZ'49. En dan mag je op donderdagavond gelijk tegen hoofdklasser so Soest. De wedstrijd tegen Soest is al jaren een onderdeel van de gezamelijke uitwisseling aan het begin van het seizoen. VVZ was nog niet compleet. Het had 3 A junioren en twee spelers uit het 1e meegenomen. Vooral de A junioren vielen positief op. De spelers uit het 1e mochten beide één helft meedoen.

Tuurlijk, Soest had logischerwijs het betere van het spel. Maar VVZ stond prima te verdedigen en gaf nagenoeg niks weg. In de eerste helft kreeg Soest een drietal echte kansen, buiten de vele "misperen" om. De eerste ging nipt voorlangs, de tweede was voor Jari, maar de derde kans ging er dan wel in. En VVZ'49...? Enkele speldeprikjes waren hun deel. Een schotje ging naast, een vrije trap een metertje over en we hadden een penalty moeten krijgen ? De scheidsrechter ging met de fluit naar de mond maar floot toch maar niet. "Ik vond het helemaal niks", melde hij in de rust. Hij was één van de weinige.

Na "de thee" zonder thee kwamen o.a. Floris en Wessel van het 1e binnen de lijnen. Het zou voor VVZ'49 een tweede helft worden met ietsje meer voetbal.

De tweede helft was tien minuten oud toen Soest door VVZ in het zadel werd geholpen. Stef prikte een voorzet van Soest met zijn teen in het eigen doel. Niet getreurd, daar is het de wedstrijd niet naar.VVZ wist wat meer van zich af te bijten terwijl Soest alleen maar slordiger werd. Halverwege de tweede helft slingerde A junior Rick Dolman een voorzet te scherp richting de goal. De kleine keeper verkeek zich hier volkomen op en de bal draaide bij de verre paal keurig het netje in.VVZ bleef strijden en daardoor kon het het twee klasse hoger spelende Soest met vlagen moeilijk maken. Verdedigend kwamen wij enkele keren goed weg,maar dat lag hoofdzakelijk aan de missers van Soest. Aan de andere kant had Soest andere wapenfeiten nodig om de 2-1 winst veilig te stellen. Een glaszuiver doelpunt van wederom Rick werd dubieus afgevlagd door de grensrechter. Precies op de lijn waar de bank van VVZ zich bevond en waar vele VVZ supporters stonden, stak de Soest grensrechter de vlag resoluut omhoog na een prima pass van Kyliam op Rick. De scheidsrechter ging daar in mee, dus de 2-1 bleef staan. VVZ supporters en zelfs enkele Soest supporters beaamde het foutieve vlagsignaal.

In het laatste kwartier bleef de stand onveranderd, mede doordat de techniek ons in de steek liet. Tot twee keer toe viel de verlichting uit op het hoofdveld, waarbij de scheidsrechter het bij de 2e keer voor gezien hield...

Dit VVZ team moet het in eerste instantie van strijd hebben, en dat zat vandaag wel snor. Als straks het team echt compleet is, kan trainer Teus er iets moois van smeden.