• Zaterdagmorgen half 10, de telefoon gaat. "Sorry, wegens omstandigheden hebben jullie vandaag geen scheidsrechter." 
  Sh#t, lekker begin van de dag. Waar halen we twee uur voor de start van de wedstrijd nog een vrijwilliger vandaan? 
  Judith gooide even al haar charmes in de strijd en kon daarmee Tom de Jong overhalen om ons te fluiten. Nogmaals, hartelijk dank daarvoor! De wedstrijd kon beginnen. Maar waar was TOV?

  Tijdens onze half uur durende warming up was er nog geen spoor te bekennen van onze tegenstander uit Baarn. Toen wij naar binnen gingen om de laatste puntjes op de i te zetten begon TOV pas aan hun warming up. Daar moesten we gebruik van gaan maken. We gingen dan ook enthousiast van start. 
  De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren wij de bovenliggende partij. Dit werd dan ook bekroond met een doelpunt. Judith kapte in het 16-meter gebied haar directe tegenstander uit en stak de bal op Merel. Die zette sterk door en schoot de bal hard achter de keepster, 1-0!

  Het spelbeeld kantelde echter de laatste 20 minuten van de eerste helft. TOV begon beter te voetballen en wij hadden moeite om het veld compact te houden bij balverlies, waardoor er meer ruimte ontstond voor de tegenstander. Een schot op de binnenkant van de paal werd als grootste kans genoteerd voor TOV.

  Met een 1-0 voorsprong gingen we aan de thee. We moesten onze eigen spel weer gaan spelen, zoals we aan de wedstrijd waren begonnen. Dit zou de eerste winstpartij van 2019 moeten gaan worden. Roosje opperde dat we maar snel de 2-0 binnen moesten schieten. Nadjesta had hier wel oren naar. Vroeg in de tweede helft snoepte zij de bal af van een verdediger, sprintte linea recta naar de goal en schoot de bal heerlijk tegen de touwen! 2-0.

  Wederom waren wij de betere. Er werd goed gevoetbald, de vrije man werd continu gezocht en vaak gevonden. Als TOV gevaarlijk dreigde te worden stond de verdediging als een blok opgesteld, waardoor er geen enkele grote kans gecreëerd kon worden. Jacqueline, onze keepster van de dag, hoefde alleen wat afstandsschoten op te ruimen.

  Het was aan ons om de voorsprong verder uit te bouwen. En zo geschiedde. Een mooie aanval, startend in de verdediging, verplaatst naar het middenveld en doorgestoken naar de aanval eindigde bij Nadjesta. Ten koste van een krampaanval in haar ene been en een verzwikte enkel aan haar andere been schoot zij de 3-0 binnen!

  In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig voor beide doelen en na 90 minuten maakte de scheids een einde aan deze wedstrijd. De eerste driepunter van 2019 was een feit!
  Ik denk dat dit wel één van onze beste wedstrijden van het seizoen was! Wat een heerlijke manier om dat zo te bekronen.

  Volgende week reizen we af naar ‘s Graveland. Wederom een kans op drie punten? De thuiswedstrijd werd in ieder geval winnend afgesloten(1-0). Tot volgende week!