• Ook VVZ '49 doet mee aan "Op weg naar een Rookvrije Generatie"

  6 dec 2017 Gijs Schaap
 • Tijdens de Algemene Ledenvergadering is besloten om mee te doen met de actie van de hartstichting; EEN ROOKVRIJE GENERATIE.

  De eerste stap zal per 1 januari 2018 ingaan.

  VVZ’49 is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2018 de stap naar een rookvrij sportterrein.

  Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt VVZ’49 iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

   Vanaf  1 januari 2018 zijn wij rookvrij op:

  • zaterdag tot 13.00 uur.
  • maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.
  • woensdag van 14.00 tot 20.00 uur.

  Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn gewoon ALTIJD rookvrij.

  In de loop van het komende halfjaar gaan we bekijken of en wanneer we het terrein helemaal 100% rookvrij gaan maken.

  Lees meer www.hartstichting.nl/rookvrij. We zullen u de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kunt u terecht bij Aart Bosman.