• Eén goede helft is niet genoeg…..

  Na de oor wassing tegen Hilversum stond vandaag de uitwedstrijd tegen TOV op het programma. Nog steeds moet John van Loen een vijftal spelers missen, maar het is goed om te zien dat het trainingsveld steeds beter gevuld raakt. Marvin Jones wordt door Kevin langzaam gebracht, en Bas Draaijer heeft zijn eerste minuten in het 2e alweer gemaakt. Omer gaat ook de goede kant op, zodat John van Loen binnenkort hopelijk weer de keuze heeft uit een paar extra poppetjes.

  “De eerste helft was heel goed” begon John van Loen. “We legde goed positiespel op de mat en hadden overwicht”.

  VVZ’49 kwam op voorsprong door een kopbal van Robert Jan Schouten en na een half uur spelen leken zij op rozen te zitten toen TOV met 10 man verder moest. Het onreglementair tegenhouden van een doorgebroken speler werd bestraft met een rode kaart. De mogelijkheden die VVZ nog kreeg, werden jammerlijk niet meer benut.

  Het geheim van de kleedkamer

  Het zijn clichés uit de monden van trainers, maar het goed of slecht “ uit de kleedkamer komen” horen wij vaak na afloop van een wedstrijd. De trainers John van Loen en Maurice van der Wilt zullen beide ook iets van deze strekking gebruikt hebben. ”Wij kwamen dramatisch uit de kleedkamer, speelde een heel slechte tweede helft en TOV heeft op basis van deze tweede helft verdiend gewonnen”, waren de woorden van John van Loen. “Zij hebben VVZ’49 met snelheid en agressief voetbal afgebluft”. De cijfers van de tweede helft verklaarde deze woorden dan ook zeer duidelijk. TOV kwam met tien man “erop en erover” en spaarde VVZ’49 nog door maar 4 keer te scoren.

  Hoe kan het toch dat een team de eerste 45 minuten allemaal een dikke voldoende scoort, en dat men een uur later allemaal blijft “hangen” met een zittenblijversrapport.  Als de spelers zichzelf eens gaan belonen met een (bijna) hele wedstrijd goed voetbal, komen de punten vanzelf weer.

  Volgende week komt één van de 4 (!!) koplopers op bezoek. Wij mogen dan gastheer zijn van CJVV uit Amersfoort. Tenminste, als Rutte en Co dinsdag niet anders beslissen. Wel of niet voetballen met of zonder publiek……dinsdag weten wij meer.

  Toen het spel, maar vooral het weer nog "goed"was, heeft Silvia vanaf haar spottersplaats nog enkele foto's kunnen schieten. Klik HIER