•  

    Vorig jaar november was de JOI14-1 één van de vier titelkandidaten in de najaarscompetitie en moest, voor de twee slotrondes tegen de directe concurrentie, nog even de punten ophalen bij staartploeg Eemnes. Hoewel de wedstrijd zich volledig op de helft van Eemnes afspeelde en de VVZ-kansen ontelbaar waren gingen de titelaspiraties met een 1-0 nederlaag ten onder.

    Een jaar later op een woensdagavond in november ontvangt rode lantaarn Eemnes nu subtopper VVZ. Omdat een gewaarschuwd team voor twee telt was er dit keer geen sprake van onderschatting. VVZ begon geconcentreerd aan de wedstrijd, kwam snel op een 0-1 voorsprong maar omdat de linies te ver uit elkaar stonden lukte het niet om door te pakken. Dit zou in de rust gerepareerd kunnen worden om de wedstrijd risicoloos uit te spelen. Maar terwijl Eemnes zelf geen uitgespeelde kans wist te creëren werden ze zowel vlak voor als na de rust in het zadel geholpen door geschutter en geblunder achterin. In plaats van de bal richting Huizen te knallen werd deze tweemaal in de voeten van een aanvaller geschoven die geen genade kende. Het aura is ons bij Eemnes niet goed gezind want uit het niets keken we in deze editie opnieuw tegen een volstrekt onnodige achterstand aan.

    De tweede helft was één-richtingsverkeer richting de uitmuntende doelman van Eemnes. Maar alsof Harry Potter het doel behekst had wou de bal maar niet in het netje ploffen. Totdat vijf minuten voor tijd toch eindelijk de gelijkmaker binnenviel. De 14-1 ging nog voor de volle winst maar omdat dat tegenstander in de resterende minuten elke 30 seconden ging wisselen lukt het niet om het hoge tempo vol te houden en sleepte Eemnes piepend en krakend zijn eerste competitiepunt over de streep.

    En zo ontpopt Eemnes zich als onze ‘angstgegner’ door voor het tweede jaar op rij punten van een superieur VVZ af te snoepen. Dit keer viel de 14-1 qua inzet niets te verwijten; ondanks de dubbele mentale dreun bleef de ploeg als collectief tot de laatste seconde strijden. Zaterdag weer een uitwedstrijd maar dan tegen koploper Hooglanderveen. Met dezelfde inzet en Vrouwe Fortuna dan aan onze zijde lijkt dat een mooie gelegenheid om zelf plaaggeest te zijn.