•  

    In een nieuwe seizoensopzet heeft de KNVB het jaar in drieën gehakt zodat een pupillenteam per ronde steeds meer teams van gelijkwaardig niveau tegenkomt. In de herfstcompetitie leek dat aardig gelukt waar de 11-2 vrijwel alle wedstrijden met 2 a 3 goals won of net iets vaker verloor.

    In de 3e ronde trok de 11-2 vol goede moed naar AFC Quick maar al snel bleek dat het leek alsof FC Barcelona was ingedeeld bij VVZ’49 en Hees. Het was alleen maar tegenhouden en met 15-1 dropen we weer af naar Soest. De voetbal.nl app leerde ons dat we niet het enige team waren wat als schietschijf fungeerde tegen AFC en dat er met Victoria nog een team in onze poule zit dat gemiddeld 15 treffers per wedstrijd maakt.

    En uitgerekend Victoria was de volgende tegenstander dus met lood in de schoenen trapten we het gaspedaal in richting Loosdrecht. Nu is voetbal 50% kwaliteit en 50% mentaliteit dus de coach pompte de boys op om veel strijd te leveren. Tussen alle kunstgrasvelden in lag een omgeploegde akker en uitgerekend daar mochten we een soort Europacupwedstrijd tegen een team van Expat-kinderen maar de Engelse taal is de 11-2 na het spelen van Fortnite ook niet geheel onbekend.

    11-2 vloog uit de startblokken en nam brutaal een 0-1 voorsprong. Victoria niet gewend aan tegenstand schrok maar kreeg helaas de doelpunten makkelijk cadeau na een penalty (domme handsbal) en twee gelukkige rebounds. 3-1 na het eerste kwart was geflatteerd en ook in het 2e en 3e kwart was het geluk niet aan Soester zijde. Victoria was als verwacht voetballend beter maar VVZ gaf alles wat het had en zag een handvol kansen er net niet ingaan. De 7-1 achterstand na het 3e kwart bleek ook de eindstand omdat de 11-2 in het vierde kwart zijn beste fase had, Victoria terugdrong maar helaas weer niet wist te scoren. Groot applaus voor de 11-2 die zich prima staande had gehouden en het verschil zelfs veel kleiner had kunnen houden.

    Maar liefst vier weken vakantie heeft de KNVB nu voor de 11-2 ingepland dus pas 7 maart staat de volgende wedstrijd op het menu. In de rest van de competitie treffen we meer gelijkwaardige teams die wel al kennen uit eerder rondes en als we dan dezelfde inzet tonen als tegen Victoria dan komt het allemaal weer helemaal goed.