•  

    De meest spannende Netflix-serie kan niet op tegen de reeks thrillers die de 14-1 sinds de winterstop aflevert. Ga maar na, de eerste wedstrijd ging met één goal verschil verloren terwijl de tweede en derde pot eindigde in een doelpuntrijk gelijk spel. En ook de vierde aflevering in de lentereeks stond weer vol spanning en doelpunten.

    Daar leek het in eerste instantie niet naar uit te zien. Onder de bezielende leiding van Tikkie-Takkie-Teun nam VVZ binnen tien minuten een 0-2 voorsprong waarbij hij de eerste treffer zelf voor zijn rekening nam en de tweede panklaar legde voor Ties. Langs-de-Lijn leunden de supporters al achterover rekenend op een verder gemakkelijke ochtend. Maar die sfeer sloeg over op het veld, het initiatief werd uit handen geven en gelaten keek 14-1 toe hoe gastheer Roda’46 de 0-2 achterstand omboog in een 3-2 voorsprong.

    En zo moest VVZ voor de vierde achtereenvolgende zaterdag in het slotkwartier op jacht naar een gelijkmaker. Uiteraard het was geen verrassing dat Tikkie-Takkie-Teun zijn sierlijke handtekening onder de gelijkmaker zette. Met man-en-macht werkte de 14-1 om het punt over de streep te trekken tegen het op de winst jagende Roda’46. Alleen was het weer Tikkie-Takkie-Teun die andere gedachten had. Hij ondernam in de slotminuut nog één solo en werd in dit avontuur licht maar zeker aangetikt binnen de beruchte lijnen. En waar menig clubscheidsrechter het had weggewuifd werd de bal heel sportief wel op de stip gelegd. De voetbalwetten in acht nemend werd het nemen van de penalty door de man-of-the-match overgelaten aan Ties die met zijn tweede goal VVZ de volle winst bezorgde.

    Een knappe zwaarbevochten uitzege waar we de komende drie vrije zaterdagen nog even op kunnen teren voordat op 7 maart de 14-1 de thrillerserie weer wordt voortgezet.