• Druk toernooiseizoen voor VVZ JO13-1 met grote successen

  28 jun 2023 Gijs Schaap
 • Na de reguliere competitie hadden de jongens van VVZ O13-1 2 toernooien op de speelkalender staan.

   

  2 Brüder Cup toernooi

  Op 17 en 18 juni namen we deel aan een 2 daags internationaal toernooi in het Brabantse Cuijk (tegen de grens met Duitsland), de zogenoemde ‘2 Brüder Cup’ bij voetbalvereniging SIOL. Een gevestigd internationaaltoernooi dat nu al 47 jaar wordt georganiseerd met deelnemers uit Duitsland, Tsjechië en Polen en in totaal meer dan 80 teams verdeeld over de O9,  O13 en O15. Hier keken de jongens al weken naar uit. Er deden naast veel hoofdklasse teams veel divisie teams mee en nog belangrijker, samen overnachten in tenten op het kampeerterrein.

  In aanloop van het toernooi werden de jongens verrast met ieder een eigen trainingsshirt met bijnaam op hun rug. Een blijvende herinnering die uiteraard meegenomen werd naar het toernooi. 

  Zaterdag 17 juni was het zover. Om half 7 in de ochtend allemaal verzamelen bij VVZ met luchtbed, slaapzak en voetbalschoenen. We moesten nog een stukje rijden en de eerste wedstrijd speelden we al om half 9. Daar aangekomen werden we direct opgevangen door de organisatie en begeleid naar onze campingplaats. Voor de jongens stond er al een enorme tent klaar waar ze makkelijk met z’n allen in konden slapen. De begeleiders (in totaal 6) hadden eigen tentjes mee en konden die op het afgezette stukje grond plaatsen.

  Het toernooi zelf was verdeeld over 2 dagen. Voor de eerste dag was er een willekeurige poule-indeling met 24 ploegen verdeeld 4 poules bij de JO13-teams . De eindstand in de poule bepaalde de indeling van dag twee. Een perfecte formule die resulteerde in spannende en gelijkwaardige wedstrijden, zeker op dag 2, maar ook op dag 1 werd er goed gespeeld tegen divisieclubs, waaronder een knap gelijkspel tegen de uiteindelijke toernooiwinnaar Olde Veste uit Steenwijk. 

  Het toernooi werd onder de stralende maar toch ook wel brandende zon gespeeld. Veel drinken en smeren dus. Daarom was er in de middag een zwemuitje gepland bij de Kraaijenbergse plassen. Heerlijk afkoelen met elkaar en uiteraard ook daar stond het voetballetje weer centraal. Ook de meegenomen Supplank van Ruben leverde veel plezier op voor de jongens. En een trainer die saltoduiken maakt is niet ieder team gegeven. Na het avondeten had de organisatie gezorgd voor een DJ. Dit was voor de jongens blijkbaar nog iets te vroeg, die bleven liever in de buurt van de tent in plaats van op de dansvloer. De DJ had er in zin en ging tot in de late uurtjes door. Hierdoor was het tot diep in de nacht nog erg gezellig op de voetbalcamping. De jongens lagen er relatief vroeg in en dachten om 6 uur ’s morgens dat het wel leuk was om de 14-15 jarige pubers die er net een uur inlagen wakker te maken met goede muziek. ‘GUTTE MORGEN SONNENSCHEIN, GUTTE MORGEN SONNESCHEIN”. Legendarisch!

  Helaas konden 2 jongens van de O13-1 niet mee doen met het toernooi door blessures. Jens heeft een scheurtje in zijn hamstring en Noor een gebroken sleutelbeen. Gelukkig waren zij er het hele weekend wel bij, maar voor de wedstrijden waren er extra jongens ‘ingevlogen’ vanuit de O12-1. Op zaterdag waren dat Stijn en Jamil en zondag waren dat Daan, Tim en Semmi. Zij konden op deze manier vast ruiken aan het grote veld en hebben ongelooflijk goed gespeeld. Dank nog hiervoor!

  Na de prijsuitreiking was het tijd om weer huiswaarts te gaan. Al snel kwamen er foto’s in de groepsapp van slapende kinderen in de auto. Blijkbaar was het dus een geslaagd weekend 😉. We kunnen dan ook terugkijken op een super gezellig en sportief weekend. Het is een mooie groep jongens.

  Tot slot nog een speciaal dankwoord aan het bestuur van VVZ’49 en Dursun Baskaya (Baskaya Sloopwerken). Door de financiele bijdrage van beiden hebben de jongens kosteloos van een fantastisch voetbaltoernooi kunnen genieten! Dank daarvoor! En uiteraard ook dank voor de fantastische extra ondersteuning en begeleiding vanuit Michiel (vader Teun), Dominique (moeder Mischa) en Silvia (moeder Gino en de fotograaf tijdens het weekend): super gedaan!

   

   

  Winst op het Rivierenlandtoernooi

  Op zaterdag 3 juni in de middag deden wij mee aan het Rivierenland-Jeugdtoernooi. Dit toernooi wordt georganiseerd door 9 verenigingen in ‘het rivierenland’. De JO13-teams speelden dit jaar bij SV MEC’07 in Maurik. Het weer was zonnig en warm en de jongens hadden uiteraard hoge verwachtingen.

  Bij aankomst was er toch wat twijfel. Geen kunstgras maar een ouderwets uitgedroogd hobbelig en hard voetbalveld net naast de koeien in het weiland. De coach kon de moed erin houden door te zeggen dat we gelukkig niet met deze hitte op kunstgras hoefden te spelen.

  In totaal moesten er 5 wedstrijd gespeeld worden in 1 poule. De opdracht was simpel: word je eerste in de poule, dan heb je de beker te pakken. Echter waren de jongens erg gespannen. De eerste wedstrijd was namelijk tegen Desto O13-1 uit de 2e divisie, een stevige tegenstander dus. De jongens waren erg gefocust en mochten de aftrap doen. Nog wat extra aanmoedigingen naar elkaar om gelijk scherp aan de wedstrijd te beginnen. En ja hoor, 20 seconden na de aftrap lag de bal er al in: 1-0 voor! En weer elkaar oppeppen: HOU VOL, BLIJF SCHERP, VERSLAP NIET! 1 minuut later mooie aanval over meerdere schijven en de bal lag er al weer in. 2-0 voor! Langzaam drong het tot ze door dat Desto weliswaar de O13-1 had ingeschreven, maar de O13-2 liet invallen en zij hadden in de ochtend al een lange zware wedstrijd gespeeld. Ruben, de coach, wist dat al wel voor de aftrap maar had bewust het team niet hierover ingelicht. Zo zie je maar weer wat scherpte en focus doen als je je tegenstander niet onderschat. Na dit geweldige begin hebben de jongens tot het einde stand gehouden. Er was nog één gedoodverfde tegenstander: Focus O13-1 uit Culemborg. Een jaar eerder nog met 10-0 verloren in de JO12 op een half veldje, dus het was tijd voor revanche. In een spannende wedstrijd hebben de jongens stand kunnen houden en eindigden we met 0-0. Het ging dus om de laatste wedstrijd die gewonnen moest worden. De koppies waren nog steeds fris en scherp, terwijl de lijfjes hier en daar stroef werden. Maar door een zwaar bevochten maar terechte 3-1 winst konden de jongens uiteindelijk de cup (met de kleine oortjes) omhoog houden!

  Speciale vermelding voor Nathan van der Veen die als keeper vanuit de O13-2 inviel, terwijl hij nog de avond ervoor DJ was op het jeugdvoetbalkamp van VVZ en in de ochtend voor het toernooi nog met zijn eigen team een wedstrijd moest spelen. Een echte VVZ’er dus! De beker is inmiddels te bezichtigen in de prijzenkast van VVZ.