•  

    Een kleine twee weken geleden stond zij pagina groot in het AD. Anne van de Munt voetbalt al haar hele voetballeven bij VVZ'49 en heeft het zelfs geschopt tot de selectie van de JO19-1. Een mooi artikel dat beschrijft hoe Anne vooral staande blijft tussen de "grote jongens". Ze beeindigde het artikel met de mededeling dat dit haar laatste seizoen zou zijn. Zij gaat in America het studeren en voetballen combineren. ,,Maar als ik bij VVZ'49 was gebleven, had ik zeker een poging gewaagd om in het tweede mannenteam een plaats te bemachtigen.", waren haar laatste woorden twee weken geleden.

    Eerder dan verwacht, kwam het er vandaag al van. Anne mocht aansluiten bij de selectie van het tweede elftal . Haar eigen wedstrijd kon door Corona geen doorgang vinden, waardoor haar trainer (Gijs Schaap) en de trainer van het tweede (Teus Verwoerd) gelijk contact zochten.

    In de tweede helft was het dan zover. Nerveuzer dan normaal had zij na het signaal van Teus haar warming up gedaan, maar toen zij eenmaal binnen de lijnen stond was dat weer snel verdwenen. "Vooral de duels ontwijken en vrij voetballen" waren de adviezen waarmee zij in het veld stapte. "En ze heeft het fantastisch gedaan" zei Teus Verwoerd na afloop. "Ik ben waanzinnig trots dat zij bij mij in het team haar debuut als eerste vrouw binnen een heren-selectieteam van VVZ'49  heeft gemaakt".

    Deze primeur voor VVZ '49 maakte ook haar ouders trots. "Ze was wel heel erg nerveus" zei vader Peter met glimmende oogjes. "Maar zeker iets om heel trots op te zijn"!!

    En trots zijn wij met z'n allen !!