•  

  De winterstop was lang met vijf voetballoze zaterdagen maar ging niet helemaal geruisloos voorbij. Helaas besloot de keeper halverwege het seizoen zijn handschoenen in de wilgen te hangen en werd Jeroen Zoet vervolgens net voor onze neus weggekaapt. Dat betekent dat de 14-1 zonder vaste keeper de 2e seizoenshelft in moet.

  Uit bij Wasmeer was dat aanvankelijk geen probleem. Met een knollenveld en straffe koude wind waren de condities niet best maar dat waren niet genoeg excuses voor het erbarmelijke spel wat beide teams op de mat neerlegde. Wijlen Fritz Korback heeft de Nederlandse taal verrijkt met de term “Hotse-Knotse-Begonia” voetbal voor dit geschutter. De 1e helft leek ook te eindigen in een bloedeloze 0-0, wat met wind tegen nog in het voordeel van VVZ was, maar geblunder bij notabene een uittrap stelde Wasmeer in staat toch vlak voor de thee 1-0 te maken.

  Met de wind in de rug kwam VVZ al binnen 2 minuten na de hervatting op 1-1 en leek de wedstrijd toch een makkelijke prooi voor de 14-1 te worden. Totdat de weergoden de wolken openritsten en ons volop trakteerden op regel en hagel die de motivatie bij 14-1 wegspoelde. Want waar een Wasmeer verdediger met een grijns probeerde een VVZ-inworp te claimen meldde de ene na de andere VVZ-speler zich bibberend met een verzoek voor een wissel om in de dug-out te mogen schuilen. Dit verschil in inzet vertaalde zich ook op het veld waar Wasmeer ineens naar 3-1 uitliep en de wedstrijd leek dood te bloeden.

  Vijf minuten voor tijd was daar echter uit het niets ineens een doeltreffende VVZ-solo die de aansluitingstreffer opleverde en de inleiding gaf tot een slotfase die we niet snel zullen vergeten. Helaas niet om een voetbalwondertje want toen de blessuretijd aanbrak ploeterde de 14-1 nog steeds inspiratieloos voort hopend op een toevalstreffer. Uit een afgeslagen aanval counterde Wasmeer en een aanvaller werd door Jaden met een lichte overtreding gestuit.

  De aanvaller kreeg kortsluiting in zijn hoofd en trapte de op de grond liggende Jaden met een kracht die thuishoort bij een confrontatie tussen Verhoeven en Badr Hari. Alvorens hij een tweede keer kon uithalen nam de scheidsrechter hem in een houdgreep en hij werd met moeite afgevoerd naar de zijlijn. De scheidsrechter wou nog hervatten voor het resterende handvol seconden maar de aanvaller had zich van zijn bewakers losgerukt en stormde op de VVZ-spelers af en kon door een oplettende ouder ternauwernood worden tegengehouden.

  Vlak voor de winterstop ontaarde een gelijksoortig incident bij een jeugdwedstrijd tussen toch respectabele verenigingen als Hercules en FC De Bilt in een massale vechtpartij. Gelukkig hielden tussen alle emoties door de volwassenen bij Wasmeer en VVZ het hoofd redelijk koel en kon de aftocht van het veld zonder vervolgincidenten gemaakt worden. Met vijf hechtingen in het been houdt Jaden voorlopig wel een souvenir aan deze afgrijselijke gebeurtenis over.

  Veel spelers waren zeer geschrokken en ontdaan van alle commotie. Gelukkig is zo’n aanslag een zeldzame gebeurtenis. De komende twee zaterdagen spelen we thuis en laten we dan proberen in ieder geval het plezier in het voetbal weer terug te vinden.