VVZ’49 4 gaat voor goud
28 oktober 2017
AFC Quick 1890 JO12-3 – VVZ ’49 JO12-1 De feiten. Keihard
28 oktober 2017
Toon alles

Dompertje voor Veteranen, het onfortuin van de paal…

Na 3 winstpartijen voor de VVZ veteranen, in evenzoveel wedstrijden,stond er vandaag een heuse topper op het programma. De Veteranen van VVZ’49 zijn vanaf de eerste speeldag trotse koploper…..Rivierwijkers was ons genaderd op 2 punten,maar hadden hiervoor wel een wedstrijd meer nodig. Vandaag konden wij dus ervaren hoe wij ons staande wisten te houden tegen een ploeg uit de bovenste regionen van onze competitie.

Rivierwijkers was het eerste kwartier de bovenliggende partij. VVZ had moeite om hun bewegelijke middenveld op te vangen,en kwam hierdoor ook niet echt zelf aan voetballen toe.Na dit eerste kwartier kregen wij meer grip op de Utrechters,en ontspon er een gelijkwaardige wedstrijd op het veldje 3 aan de Eemweg. Geheel uit het niets kwam de Rivierwijkers op voorsprong. Een van de middenvelders speelde zich mooi vrij,en had ietwat aan ruimte om uit te halen. Dit deed hij met verve. De bal ging buiten bereik van de duikende Robert Jan, via de binnenkant van de paal, tegen de touwen. VVZ ging niet bij de pakken neer zitten,en pakte de draad weer op.Aan kansen geen gebrek. Danny had er enkele,maar ook Gunther , Ben , en Victor kwamen in kansrijke positie’s. Het duurde tot bijna de 40e minuut,maar toen wist Danny dan toch de keeper te verschalken. Na een mooie onderschepping van Daniel bracht hij gelijk zijn maatje Danny in stelling.Met een mooi diagonaal schot verdween de bal in de verre hoek,1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft enkele mutaties bij VVZ. Danny moest onder het water….zijn haartjes weer in de plooi, elders zijn verplichtingen volbrengen. Met 3 verse krachten (Wout , Evert P. en Hans H.) ging VVZ proberen de punten aan de Eemweg te houden. We hadden het overwicht , het meeste balbezit, maar niet veel kansen. Rivierwijkers kon helemaal niet meer gevaarlijk worden, of toch,nog één keertje. De doelpuntenmaker uit de eerste helft mocht ongestoord op komen draven tot een 20 meter van de goal.Ook mocht hij ongestoord de bal een flinke peer geven,en met net zoveel fortuin als hij zijn poging uit de eerste helft in de goal zag belanden, vloog het leer voor een tweede keer met een doffe dreun via de paal tegen de touwen. VVZ had nog een half uurtje om minstens één punt aan deze wedstrijd over te houden. Dit lukte echter niet. Voorin waren we machteloos.De kansen waren op 2 vingers te tellen, en de afstandsschoten miste richting en/of kracht. Toen Martin dan ook voor het einde floot, voelde deze nederlaag dan ook onterecht. Een punt was meer op de plaats geweest,maar daar hadden de gasten uit Utrecht maling aan. Schrale troost is het feit,dat wij niet zijn weggespeeld,en dus ook ploegen uit de bovenste regionen “aan kunnen”.

Volgende week spelen wij op een mensonterend tijdstip van 17.00 uur bij AFC uit Amsterdam.Moeders de vrouw mag er van uit gaan,dat we niet op tijd thuis zijn voor het eten……Sorry!

Opstelling VVZ’49 45+1

Robert Jan Boers

Wim Hospes (’45 Hans Holtrop) , Gerjan Schouten , Daniel Vos , Hans Braam.

Ben Pais , Mark Akkerman , Evert Hatzmann (’45 Evert Postema).

Gunther Buxtorf (’69 Evert Hatzmann , ’75 Bert van’t Net) , Danny van Hoeijen (’45 Wout v.Logtestijn)