• VVZ’49 ontving vandaag als koploper de nummer drie van deze nog prille competitie, HDS.

  De week voorafgaand aan deze wedstrijd ontvingen wij het trieste bericht over het overlijden van VVZ’49 icoon dhr. Henk Strietman. Vele mooie woorden waren er deze week over hem te horen. Henk van de Pol schreef op de VVZ’49 website een schitterend “in Memoriam”.

  Indrukwekkend is een minuut stilte altijd, zo ook vandaag. Pupil van de Week Seb de Neef moest hierdoor een minuutje langer zijn zenuwen in bedwang houden, maar toen het moment daar was, wist hij op schitterende wijze de bal in de goal te schieten.

  Om een mooie en leuke pot voetbal te zien, heb je twee ploegen nodig die ook echt willen voetballen. HDS was vandaag met hele andere intenties naar Soest gekomen….De boel achterin vooral dicht houden en hopen op foutjes van VVZ’49.  Er waren over en weer al wel enkele speldenprikjes geweest toen Floris Knigge op het halve uur voor zichzelf wel een levensgrote kans wist te creëren. Het doorjagen bracht effect, hij wist de bal van de laatste man te ontfutselen en kon opstomen richting de HDS doelman. Jammer genoeg parkeerde Floris dit buitenkansje op het been van de doelman en liet hierdoor een uitgelezen kans op de voorsprong liggen. Voor en na deze situatie waren er al wel wat kansjes geweest, maar zulke grote kansen krijg je niet vaak tegen tegenstanders als HDS. Floris kopte even later nog uit een corner een metertje langs de verkeerde kant van de paal, en HDS was nog kansrijk met een schot op de handen van Daan van der Vliet. In de kleedkamer konden wij de punten weer even op de juiste I zetten.

  “Het tempo moest flink omhoog”. “Sneller van kant wisselen” en “meer van de ruimtes op de flanken gebruik maken”.

  De start van de tweede helft was nog niet veel beter. Een schot van Thijmen Volmer was in twee instanties voor de grabbelende keeper en aan de andere kant moest Cemal Kurt een risicovolle, maar perfecte sliding uitvoeren om het HDS gevaar onschadelijk te maken. Na 20 minuten in de tweede helft bracht Alemdar Kurt wat vers bloed binnen de lijnen. Danny Meerding kwam voor Tim Schilder en even later kwam ook Hamse Khadar en Matthijs Smit voor Rick Burgman en Floris Knigge. Met deze wissels EN een kleine aanpassing van de speelwijze kreeg VVZ’49 wat meer de overhand. Een doelpunt van Jip, werd (wat later bleek onterecht) afgevlagd vanwege buitenspel en  Danny dacht 10 minuten voor tijd de winnende binnen te koppen. De kopbal was perfect, maar het anticiperen van de doelman ook. Een stapje achteruit, en nog één, gevolgd door een uiterste krachtsinspanning. Met de uiterste vezels van zijn Stanno wist hij de bal nog nipt te beroeren, waarop het vijfje de lat teisterden, in plaats van keurig in het netje te vallen. Het mocht allemaal niet zo zijn.  HDS was spekkoper met het punt waar zij voor kwamen. VVZ’49 wist het fysieke collectief niet te breken, al waren wij er twee keer dicht bij. In de laatste minuut had het ook zomaar anders kunnen lopen. Zeer knullig balverlies op het middenveld leidde bijna een tegentreffer in. Nu kwam VVZ’49 met de schrik vrij.

  HDS had zijn huiswerk goed gedaan. Het liet VVZ’49 voetballen en hoopte op foutjes en hun snelle omschakeling. VVZ’49 speelde in een te laag tempo om HDS pijn te doen. De weinige kansen werden niet benut en dan blijft het 0-0

  Volgende week zijn er geen competitieverplichtingen. VVZ’49 neemt het dan in de strijd om de districtsbeker op tegen 3e klasser PVCV uit Vleuten. De wedstrijd aan de Eemweg begint om 14.30 uur.

  VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Roan de Beer, Tim Schilder (’71 Danny Meerding), Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Cemal Kurt, Thijmen Volmer, Dylan Nava Marquez, Rick Burgman (’75 Hamse Khadar) , Jip van Schadewijk, Floris Knigge (’80 Matthijs Smit)

  Foto's van Slivia, klik HIER