VVZ ‘49 JO16-1 – VRC JO16-1 De bal het werk
30 september 2017
VVZ’49 Vr.1 – Voorwaarts Vr.1
30 september 2017
Toon alles

Different cookie voor JO9-2

Na vier makkelijke zeges op rij begon de JO9-2 blakend van het zelfvertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen het sympathieke SV ’s-Graveland. Traditioneel opende Mike al snel de score en leunden de eerste toeschouwers in het thuisvak al tevreden achterover. Maar Graveland was niet van plan om zich snel gewonnen te geven en gaf meteen druk naar voren. En dat is de JO9-2 niet gewend. Een ongelukkig eigen doelpunt en een fraaie aanval verder keek VVZ’49 voor het eerst dit seizoen tegen een achterstand aan. A different cookie zou het orakel Louis dit noemen.

 Maar we brachten ons afstandsgeschut Mike weer in stelling die de keeper uit Hilversum tot wanhoop dreef met zijn balletjes die net onder de lat in het netje plofte. Ook Roan deed een duit in het zakje zodat met een ruime 5-2 voorsprong aan de pauze kon worden begonnen.

 Nog steeds weigerde Graveland de handdoek in de ring te gooien en verkleinde de achterstand tot 5-3. Graveland rook bloed en zette een spits vrij voor de goal. Maar daar was Kaan die met zijn grote teen het gevaarlijke schot tot corner verwerkte. En toen was het tijd voor het hoogtepunt van de ochtend. Keeper Mirac schoot de bal keurig uit naar Roan die me een fraaie dribbel de achterlijn bereikte, de bal strak voorgaf waar Julian bij de tweede paal klaar stond om het doelnet te doen bollen. Hollandse school in optima forma.

 Laatste man Lasse meldde zich vervolgens ook aan het front en scoorde meteen door te profiteren  van een verdedigende fout. Graveland bleef drukken en wist uit vele aanvallen maar twee keer te scoren omdat ze keer op keer op krachtpatser Anton stuitten. Uiteindelijk bleef met 10-5 de zege in Soest maar het belangrijkste was dat na de eerder walk-overs de JO9-2 nu een goede tegenstander had.

 Volgende week reizen we af naar Den Dolder voor hopelijk weer zo’n fijne tegenstander. Muhammed staat ook alweer te trappelen in de ziekenboeg maar het is nog afwachten of hij van de dokter dan al weer mee mag doen. Next stop; DOSC.