• VVZ’49 en FZO zijn dit seizoen beide te vinden in de onderste regionen van de 3e klasse C. Sterker nog, FZO staat laatste, VVZ’49 staat daar 7 punten boven. Degradatievoetbal ten top dus vandaag aan de Eemweg.

  Dramatische eerste helft

  Het was zeker niet sprankelend wat de voetballers vandaag lieten zien. VVZ’49 wilde FZO laten merken dat er vandaag niets te halen viel aan de Eemweg, maar FZO streed voor zijn laatste kans en deed dat met veel meer overgave dan wat VVZ’49 liet zien. Het spel was rommelig en met veel fouten van beide kanten. Kansen waren op één hand te tellen. Roan was voor het eerst na 10 minuten gevaarlijk maar zijn schot was te makkelijk voor de doelman. FZO speelde agressiever  maar Jelle hield tot de 18e minuut zijn goal schoon. Een diepe bal van FZO werd in het strafschopgebied keurig door TIM met een sliding tot corner verwerkt, maar tot ieders verbazing blies de scheidsrechter voor een penalty. Alles wat VVZ was viel achterover van ongeloof, maar de scheidsrechter was zelfverzekerd. De man zou ons de gehele wedstrijd doen verbazen. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. VVZ’49 was even van slag en FZO maakte daar na knullig balverlies bijna gebruik van . De eerste helft zou desastreus eindigen. Het toch al geplaagde team van John van Loen moest in de 32e en 40e minuut de geblesseerde Steyn en Floris laten wisselen voor Karel en Saddy. Dylan schoot enkele minuten later nog naast.

  VVZ’49 in de achtervolging

  De tweede helft moest VVZ’49 dus alle zeilen bijzetten om de achterstand ongedaan te maken. Een vrije trap van Jordy (binnen de lijnen gebracht voor Thijs Hanraads) ging scherp voor de goal langs en Saddy kwam enkele teenlengtes te kort om de bal binnen te werken. Een schot van Stef werd geblokt met de hand, maar er klonk geen fluitsignaal. Sterker nog, omdat VVZ’49 zo heftig een het protesteren was, scoorde FZO bijna de 0-2 uit de tegenaanval. Na ruim een uur spelen mocht Tim over de linker kant weer opstomen. Zijn voorzet werd gekopt door Karel, ,aar de bal ging omhoog in plaats van op de goal. Maar als je daar dan Saddy in de zestien hebt staan zijn zulke ballen ook nog gevaarlijk. De keeper twijfelde en Saddy time-de het beste. Met een bekeken kopbal drukte hij de bal in de goal. De pijp bij FZO begon langzaam aan leeg te raken en VVZ’49 dacht hierdoor kansrijker te worden voor de drie punten. Toch was het ook uitkijken voor een tegenaanval. Eén foutje kan fataal zijn. Spannend was het zeker. Alles wat degradatievoetbal behoort in zich te hebben, vonden wij deze middag terug op de mat. Slecht voetbal, een warrig fluitende scheidsrechter die floot voor elk wissewasje, grensrechters die volgens de tegenstanders oneerlijk vlagden, en tegenstanders inclusief staf die dat ook in woord en gebaar kenbaar maakten.

  Mooi weer scheidsrechter

  En de scheidsrechter vond alles maar goed. De brave borst verbaasde voor de wedstrijd al met de vraag of er een setje kaarten, opschrijfboekje en fluitje te leen was. Hij had zijn scheidsrechter-tasje niet in zijn tas gevonden en gaf zelfs zijn vrouw daar de schuld van. De eerste helft was zijn geleende fluitje al amper te horen, de tweede helft had hij een iets beter exemplaar gevonden. Toch kon hij weinig goeds doen volgens de acteurs op het veld, en als hij ook nog kritiek vanaf de kant kreeg sommeerde hij dat wij maar van het mooie weer moesten genieten. Hij deed dat zeker. Met zijn shirtje uit zijn broek dwarrelde hij een beetje rondom de middencirkel en floot veelal af voor de meest onzinnige kleinigheden. Na afloop zou hij zelf verklaren dat hij een fijne wedstrijd had gefloten en vooral “veel door had kunnen laten gaan”…….Wij hebben dat niet gezien.

  De wedstrijd eindigde dus in een gelijk spel. Twee gefrustreerde teams dropen vermoeid van het veld af. De meeste frustratie zat dus begrijpelijk bij FZO, wat het verlaten van het veld ook wat onvriendelijk maakte. Als volwassen mensen werd dat ook weer opgelost.

  Eigenlijk schieten beide teams met dit punt weinig op, maar ze moesten het er mee doen. Dat concludeerde ook de scheidsrechter. Hij dronk de laatste slokken van zijn drankje op en pakte zijn tas op. Hij ging van het mooie weer genieten.

  Opstelling VVZ’49

  Jelle Bade, Wessel Kraaijenveld, Steyn Boers (’32 Karel Jacobs (’65 Sam van’t Veldt)), Stef Herder, Tim Schilder, Dylan Nava Marquez, Sebastiaan Kolff, Guus Parinussa, Roan de Beer, Thijs Hanraads (’45 Jordy Schimmel), Floris de Boer (’40 Saddy de Koning)

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER