• Deceptie voor VVZ'49 tijdens finalewedstrijd om promotie 2e klasse

16 jun 2019 Robert Jan Boers
  • Behoudens 2 vrije trappen in de gehele 1e helft, 1 daarvan door Jordy in de muur geschoten en de tweede rakelings langs paal en lat vanaf de schoen van Sebastiaan, moesten we tot de 55e minuut wachten alvorens het eerste schot van Saddy, knap wegdraaiend van zijn tegenstander, de bal tussen de palen wist te krijgen.  De 1e helft was dan ook het aanzien niet waard. Was het krachtsverschil dan zo groot? Het antwoord is duidelijk ja. Was NITA dan zo’n wereldploeg? Eigenlijk niet, dat zou in de 2e helft blijken!

Al in de 2e minuut, tijdens de 2e cornerbal tegen, lag de bal al in het netje. De voorzet werd onvoldoende weggewerkt door Oscar, zoals hij later ruiterlijk toegaf, en de bal belandde bij een NITA-speler die de bal simpel kon scoren. Al in de 18e minuut, wederom door een cornerbal, stond het scorebord al op 0-2. Uiteraard is zo’n stand  na 20 minuten spelen niet echt bevorderlijk voor het zelfvertrouwen. Overduidelijk een slecht begin van deze finale.

Tegen OSM, 14 dagen geleden, wisten onze jongens het tij nog voor de rust te keren om uiteindelijk de verdiende overwinning binnen te slepen. Daar was vandaag geen sprake van. Met ongeloof  moesten de vele VVZ-supporters aanschouwen dat het vertoonde spel het schaamrood op hun kaken deed komen. De laatste wedstrijd met als inzet promotie naar de 2e klasse en dan bijna niks kunnen brengen?? Ook wel degelijk de verdienste van NITA (maar liefst 14 punten gehaald in 6 wedstrijden tegen directe concurrenten, tegen VVZ slechts 7 punten) die vanaf de 1e minuut hun dadendrang op de mat wisten te leggen. Dit in schil contrast met onze manier van spelen. Dat er het een en ander mis kan gaan behoort bij het spelletje. Maar dat er zo’n groot verschil was tussen NITA en VVZ, niet alleen qua spelopvatting maar met name qua beleving, werklust, inzet en strijd zou niet mogen gebeuren.

De beide Bjorns kwamen in de 46e minuut voor Steyn en Uzeyir. De mouwen werden opgestroopt (ondanks dat we met korte mouwen speelden) en een ieder kon voelen dat er nu uit een ander vaatje getapt zou worden. Uiteindelijk werd de aansluitingstreffer net voor tijd door Bjorn Bossie, na een afgeslagen corner in de goal geschoten. Gedurende de 2e helft kreeg VVZ al in een eerder stadium de mogelijkheden om te scoren. Dat Luuk in de 78e minuut nog mocht invallen voor Floris (een spits voor een spits) bij een 2-0 achterstand mocht ook niet meer baten. Een rode kaart in de 90e minuut voor een NITA-speler en de extra tijd, zo’n 7 minuten, die de prima optredende scheids erbij trok, zou bijna nog nut hebben gehad. Het was Oscar die uit een cornerbal met een snoekduik rakelings voorlangs kopte. De cornerballen bleken vandaag voor beide ploegen lastig te verdedigen!!

Na afloop toch nog een beetje een trots gevoel vanwege de prestatie in de 2e helft.

Nog trotser op het spandoek, dat naast de dug-out van VVZ '49 hing. Een hommage aan het adres van Bjorn Frolich, die vanwege ernstige knieproblemen zijn voetbalschoenen op marktplaats moet gaan zetten en aldus zijn traptechniek, zijn inzet, zijn gogme en bovenal zijn Bjorn-zijn niet meer kan etaleren op de voetbalvelden. In eerste instantie natuurlijk slikken voor hem zelf, maar waarlijk een gemis voor VVZ’49.

Buiten Bjorn Frolich zullen ook Ruben (zeer waarschijnlijk, je weet het maar nooit) en Luuk Ouderdorp (studeren en voetballen in de USA) en na wat net via teletekst bekend is geworden, Uzeyir niet meer te bewonderen zijn op de zaterdagmiddagen vanaf 14.30 uur op ons prachtige hoofdveld.

Al met al toch dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld en tot de laatste snik meegedaan!! Compliment naar iedereen. De technische staf (John, Alemdar en Robert) samen met de begeleiders (Wout, Pepijn, Teus en Klapband) en uiteraard de spelersgroep. Het was relatief rustig dit jaar. Ook alle mannen van het 2e elftal, bedankt.

De KNVB gaat bepalen hoeveel derby’s we volgend seizoen tegemoet mogen zien. VVZ’49, Hees, Baarn, Hilversum, TOV en CJVV in 1 poule zou zo maar kunnen. Leuk en aardig voor sommigen, maar toch overheerst bij velen het gevoel dat spelen in de 2e klasse volgend seizoen een passender eind van dit seizoen had betekend. Voor dit VVZ waren de finales een brug te ver.