• De overtreffende trap van een zuur verlies. VVZ’49 vergeet zichzelf te belonen.

  16 okt 2021 Robert Jan Boers
 • Mochten we vorige week nog spreken van een zuur verlies (er was immers kans op één of meerdere punten) vandaag beleefden wij de overtreffende trap. Olympia verscheen zegge en schrijven vier keer voor onze doelman en scoorde evenzoveel keer. VVZ’49 was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar wist niet de punten aan de Eemweg te houden.

  Voordat VVZ’49 in de 17e minuut op voorsprong kwam, hadden de Soesters al een viertal mogelijkheden gehad om de score te openen. Onder anderen Jordy en Shenouda wisten het pleit niet te beslechten. Maar in de 17e minuut noteerde wij dan toch de openingstreffer. Het was een aanval welke tot twee keer toe verdedigd werd, maar op de derde inzet van Rick had de Olympia verdediging geen antwoord. De grensrechter probeerde het nog met “zijn” laatste wapen, maar deze werd niet gehonoreerd. VVZ’49 verzuimde om met het goede spel de wedstrijd al in het slot te gooien. Het “druk zetten naar voren”  maakte VVZ’49 gevaarlijk en dwong Olympia terug tegen de eigen “kribbe” aan. Toch kon de genadeklap niet worden uitgedeeld. Sterker nog, het scoreverloop verliep net zo als in de wedstrijd van vorige week. Tien minuten voor de rust werd een aanval over rechts matig verdedigd. De tegendraadse kopbal die hierop volgde was van voldoende kwaliteit om Ollie te verslaan.

  Met Ollie noemen we gelijk een volgende talentvolle jonge debutant in de VVZ selectie. Het record pakt hij net niet, maar met 16 jaar en 159 dagen is hij net een week ouder dan aanvaller Luuk Ouderdorp bij zijn debuut. (16 jaar en 152 dagen) . Ollie was dus kansloos op de eerste inzet van Olympia. Ook de tweede inzet viel binnen het netje. Een keurig geplaatst schot viel in het uiterste hoekje van de goal. Tuurlijk, het schot had strakker verdedigd moeten worden, en bij de 1-1 had de voorzet er nooit mogen komen. Maar het feit ligt er dat Olympia niks te zeggen heeft, maar wel met een 1-2 voorsprong de thee opzoekt.

  De tweede helft was net een vijftal minuten oud toen Wessel goed doorkwam over de linker kant. Zijn voorzet kwam panklaar op het hoofd van de ingevallen Saddy, waardoor de achterstand zeer snel weer ongedaan gemaakt was. Het vervolg van de tweede helft was een rommelig gedeelte waarin VVZ het probeerde en Olympia niet voor elkaar kreeg. Enkele speldenprikjes van Olympia werden met speels gemak en soms met onnodig veel risico onschadelijk gemaakt, maar ook VVZ’49 wist weinig meer voor elkaar te krijgen. Een schotje van Yordi en Schenouda waren geen probleem voor de Olympia doelman. Tot een kwartier voor tijd op het middenveld knullig balverlies geleden werd. De verdediging was ongeorganiseerd en een Olympia aanvaller prikte de bal in de korte hoek achter Ollie. Hoe onterecht kan voetbal zijn. Tuurlijk, VVZ’49 speelde verdedigend niet zijn beste wedstrijd, maar zoveel veldoverwicht en dan toch het laatste kwartier ingaan met een 2-3 achterstand. VVZ’49 gooide alle schroom van zich af en speelde alles of niets. Het werd echter niets.  Met veel man voor de bal scoorde Olympia nog in de slotseconde de 2-4. Het was gelijk het eindsignaal van de leidsman deze dag.

  Vorige week waren we met vlagen de betere ploeg en hadden we misschien wel recht op een punt. Vandaag waren wij nagenoeg de gehele wedstrijd de betere, hadden we gewoon moeten winnen, maar houden wij geen punt(en) over aan deze wedstrijd. Legio clichés kan je er op loslaten, maar anders wordt het niet. Olympia scoort meer dan VVZ dus wint de drie punten. Of het verdiend was zal ieder ander mens een andere mening over hebben. Feit is dat VVZ’49 na 4 wedstrijden nog steeds met lege handen staat. Echter, het spel wordt wekelijks beter, “we moeten alleen wat meedogenlozer worden” was de juiste opvatting van aanvoerder Delano. ”We zijn vaak nog te lief”. Wekelijks komen we dichter bij de eerste punten.

  Volgende week spelen wij uit bij Altius. Zij behaalde vandaag hun eerste punt bij FZO( 2-2 )

   

  Voor de foto's van Silvia, klik HIER