•  

  De kop is eraf.

   

  Op een complex dat geteisterd wordt door de nieuwbouwperikelen van de kleedkamers, is het vlaggenschip van onze vereniging ruim anderhalve week geleden gestart met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Maandag 13 augustus rolden de eerste ballen weer over het kunstgras. Onder leiding van John van Loen startte de selectie met het seizoen, welke in het teken moet staan van wederopbouw, maar vooral weer het "voetbal" terug op de mat.

   

  Weerzien met vader en zoon Gesgarz

  Zaterdag 18 augustus speelde VVZ zijn eerste oefenwedstrijd uit tegen sv Baarn. Dit team staat voor het tweede seizoen onder leiding van oud VVZ-er Tom Gesgarz. Sinds dit seizoen is ook zijn vader, Ton Gesgarz aangesloten bij de technische staf als assistent en keeperstrainer.

  Baarn speelde al zijn derde wedstrijd en had al ruim een week meer training in de benen. VVZ speelde nog wat onwennig, maar leverde wel strijd. De gelijk opgaande strijd kende toch een winnaar. Baarn scoorde één doelpunt meer en won dus met 2-1. Bjorn Bosman scoorde voor VVZ '49, na een prachtige voorbereiding van de 17-jarige Floris de Boer.

   

  In de dorpsderby het gelukkigst

  Op dinsdag 21 augustus stond de zoveelste dorpsderby op de kalender. Aan de Bosstraat waren twee teams te aanschouwen welke geen schim meer zijn van de teams welke in het verleden te bewonderen waren. Soest heeft dit seizoen een heel peloton dragende spelers zien verdwijnen, waar VVZ dit een jaar eerder al heeft meegemaakt.

  Na één helft konden de punten redelijk gelijkmatig verdeeld worden. Soest was vanaf de aftrap wat beter, VVZ krabbelde later flink terug. Soest noteerde wat afstandsschoten, welke voor de keeper waren, of voorlangs gingen. Bij VVZ was de grootste kans voor Steyn Boers, maar zijn schot eindigde op de benen van de Soest keeper.

  De tweede helft was nagenoeg in zijn geheel voor Soest. VVZ stond met de rug tegen de muur. Soest stond geregeld in de "zestien" van VVZ, maar het ontbrak hun aan  "torinstinct". Youngster Floris de Boer liet zien dat hij dat wel had. Bjorn Frolich stuurde Floris diep, Floris zag de keeper komen en schoof de bal van zo’n ruime twintig meter langs hem heen. Tergend langzaam rolde de bal via de binnenkant van de paal in het netje. Hiermee hebben we gelijk weer een exponent van de VVZ jeugdopleiding genoemd. Waar Thijmen Volmer halverwege vorig jaar al aan de selectie is toegevoegd, is het debuut van Floris de Boer ook veelbelovend. Als derde A-junior in de selectie zal ook keeper Daan van Scharrenburg waarschijnlijk genoeg speeltijd krijgen. Zolang Jelle Bade helaas nog niet fit genoeg is om te spelen, zijn zijn kansen op spelen flink toegenomen.

  De laatste tien minuten waren net zoals de 35 ervoor. Soest drukte VVZ terug met de rug tegen de goal, maar wist niet echt meer gevaarlijk te worden. Toen ook de 7 minuten "extra time" overleefd waren, kon VVZ sinds 2015 weer eens een winstpartij in de reeks van oefenderby’s bijschrijven.

   

  Het programma voordat de competitie losbarst.

  Zaterdag 25 aug, 14.30 uur.        VVOP - VVZ’49 (oefen)

  Zaterdag 1 sept, 14.30 uur.         asc Nieuwland - VVZ’49 (beker)

  Zaterdag 8 sept, 14.30 uur.         VVZ’49 - HVC (beker)

  Zaterdag 15 sept, 14.30 uur.       VVZ’49 - sv Achterveld (beker)