•  

    Staan ze aan of staan ze uit?’ is altijd elke zaterdag de hamvraag in de openingsfase bij de 10-2. Even leek het antwoord uit toen IJsselmeervogels vlot van start ging en met een droge knal de score opende. De ietwat gelukkige gelijkmaker omdat de keeper met een snoekduik de bal achter zijn lijn klemde, werd door de spelbegeleider van de Vogels goedgekeurd met de blik dat het hier wel bij zou blijven gezien de povere VVZ-weerstand op dat moment. Maar de combinatie van het voor de 10-2 late aanvangstijdstip van half 11 en de frisse wind aan de boorden van het IJsselmeer zette de ploeg aan.

    En vanaf dat moment was het genieten. Gastheer IJsselmeervogels had twee kanonnen in de ploeg maar die kregen geen millimeter ruimte meer om te schieten van ausputzer Lasse terwijl de hoge voorzetten elke keer een prooi waren voor keeper Julian. Ook aanvallend was het smullen geblazen met onder andere een door Roan mooi opgezette driehoek waarbij de bal via Muhammed voor de voeten van Mirac kwam die rakelings naast schoot.

    Toch vielen de goals als rijpe appelen door onder andere pegels van Roan en een subtiel lobje van Muhammed. Ook mentaal was VVZ niet te kloppen. Bij gebrek aan wissels beet Kaan zich door de pijn heen om de strijd weer aan te gaan. VVZ nam een ruime voorsprong en die marge was aan het einde ook nodig want de Vogels konden met drie wissels blijven aandringen maar uiteindelijk bleef de winst met 8-5 in handen van VVZ.

    Het was een leuke sportieve en spannende wedstrijd bij het zeer gastvrije IJsselmeervogels. Als we dit spelbeeld volhouden dan krijgt elke tegenstander een zware dobber aan de 10-2 !