• De huid werd duur verkocht, maar VVZ'49 moet toch de winst aan Hees laten.

  17 apr 2022 Robert Jan Boers
 • Hees – VVZ’49 zou een derby worden tussen twee teams die er heel verschillend voor staan. Hees maakt simpel gezegd geen kans meer op het kampioenschap, maar de derde plek, welke zeer waarschijnlijk recht geeft op een nacompetitie plek, kunnen zij ook nagenoeg niet meer ontlopen.

  VVZ’49 daarentegen staat er minder rooskleurig voor. Met maar twee teams onder zich, en een gapend gat nog in te lopen om zich veilig te spelen, is elke punt welkom.

  De voorboden waren goed. Het weer kon niet beter en de sfeervolle opkomst van de spelers, geflankeerd door pupillen van hun club en “toegejuicht” door rookbommen en vuurwerk beloofde veel.

  VVZ’49 was voornemens om vanuit een gesloten organisatie gedisciplineerd te voetballen en zoveel als mogelijk toe te slaan in de omschakeling . Vooral de eerste helft stond de verdedigende organisatie prima. Hees mocht de bal hebben, maar kwam niet veel verder dan enkele inzetten van buiten het strafschopgebied. Leek het wel gevaarlijk te worden, dan stond Marco daar met volle overgave zijn goal te verdedigen. Mooi om te zien dat vooral de exponenten van de VVZ’49 jeugdopleiding (Tim Schilder en Thijs Westerveld) een dijk van een wedstrijd speelde als respectievelijk rechtsback en centrale verdediger. Dezelfde Thijs had zelfs kunnen voorkomen dat er geen 0-0 ruststand op het haperende scorebord zou staan. Na een slippertje van de Hees keeper leek het erop dat Thijs deze kon afstraffen, maar de landende keeper hinderde Thijs net genoeg, zodat de bal over de goal ging.

  Organisatorisch stond het prima, maar we moesten blijven loeren op “de kansjes die wij altijd krijgen”. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Hees de bal, VVZ’49 de organisatie. Toch kwam Hees op voorsprong, uitgerekend door oud VVZ-er Uzeyir Ilbay. Het was de eerste keer dat Hees echt een gaatje vond in de hechte organisatie. Een kwartier later had het ook maar zo weer gelijk kunnen staan. Shenouda ontweek aan de linker kant van het veld een sliding en kon opstomen richting de goal. Afleggen op Floris of Rick was een mogelijkheid, maar het schot van Shenouda, direct op de goal was zeker ook niet ongevaarlijk. Via de keeper en de paal sprong de bal het veld weer in. Toen in de 82e minuut ook de 2-0 viel leek de wedstrijd gespeeld. Dat de bal door Ali Coban eerst met de hand werd beroerd, was de scheidsrechter ontgaan. Het was ook nagenoeg onmogelijk voor hem om dat te zien, maar enkele Hees coryfeeën op de “VIP tribune” beaamde dit na afloop. Maar de wedstrijd is pas gespeeld als de scheidsrechter affluit. VVZ’49 kwam twee minuten voor tijd na een schitterend overstapje van Shenouda op 2-1 door een bekeken schuiver van Floris de Boer. De laatste paar minuten sloeg bij Hees de spanning toe. Enkele vrije trappen werden het overvolle strafschopgebied ingepompt, maar geen enkele keer viel de bal gunstig voor VVZ’49. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Koning voor de laatste keer zijn fluitje teisterde, overheerste de teleurstelling. Tuurlijk, Hees wint verdient, maar hoe vaak zijn er geen punten gegaan naar teams die het niet verdiende…..??

  VVZ’49 likte de wonden en kon toch ook met trots terug kijken op de discipline die het op het veld heeft neergelegd. Het heeft nog 9 wedstrijden om punten te behalen.

  Opstelling VVZ’49:

  Marco Smits , Wessel Kraaijeveld , Delano Engelhart ( C ) , Thijs Westerveld , Saddy de Koning (’76 Sam van’t Veldt)  , Tim Schilder , Dylan Nava Marquez (’40 Shenouda Tadros)  , Sebastiaan Kolff , Rick Alvarez , Floris de Boer , Guus Parinussa (’55 Thijs Hanraads)

  Voor de foto's van Silvia, klik HIER