• De huid werd duur verkocht. Acht beroerde minuten helpen CJVV in het zadel.

  20 nov 2021 Robert Jan Boers
 • De laatste wedstrijd dateert alweer van een tweetal weken geleden. Toen werd DOSC op karakter zonder punten naar huis gestuurd. Een week later werd de wedstrijd tegen Hilversum afgelast vanwege Corona en vorige week betrof het een vrij weekend.

  -Nog steeds overvolle lappenmand-

  Maar wie dan denkt dat de geblesseerde spelers voor de wedstrijd van vandaag wel weer speelklaar waren, komt bedrogen uit. Sowieso komt Levi dit seizoen niet meer in actie. Volgende maand wordt hij aan zijn kruisband geholpen , waarmee seizoen ‘21/’22 voor hem over is. Oscar zal misschien nog wel een stukje seizoen meepakken, maar ook niet meer dan dat. De blessure van Bjorn wil ook maar niet vlotten, maar daarmee hebben we de langdurige blessures wel gehad. Als Steyn, Saddy, Laurens, Jordy en Sam binnenkort wel weer speelklaar zijn is het te hopen dat Kevin ook eens wat meer achterover kan leunen. Onze fysiotherapeut kan soms drukker zijn dan de hoofdtrainer….

  -Koploper-

  Zoals gezegd, kwam vandaag de trotse koploper op visite, en Rutte en de Jong hadden vorige week bepaald dat ook zij het moesten doen zonder hun vaste aanhang. CJVV had twee weken geleden het Jonathan van Rob Zomer verslagen. Volgens eigen zeggen met ietwat fortuin, maar dat telt net zoveel. Met 21 punten uit 7 wedstrijden betraden zij vol vertrouwen sportpark Zonnegloren.

  -Strijdplan-

  Door de vele afwezigen binnen de selectie waren er basisplaatsen weggelegd voor Roan de Beer en Chris Rademaker. CJVV zou furieus starten en het was mooi om te zien dat het strijdplan van VVZ’49 na een weifelende start na een minuut of tien begon te werken. Het eerste kansje was wel voor CJVV, maar die bal verdween in het zijnet. Maar na tien minuten had VVZ verrassend de voorsprong moeten pakken. Na een mooie onderschepping werd Shenouda door Jip met een paar knappe acties richting de keeper gestuurd. Zijn schot ging inderdaad langs de keeper, maar kaatste via de binnenkant van de paal voor de goal langs over de achterlijn. Spijtig voor VVZ en spijtig voor Schenouda. Voor beide partijen zou een doelpunt voer zijn voor het goede moraal. Tijd voor treurnis was er niet. In de tegenaanval moest Jelle tot 2 keer toe tot het uiterste gaan om CJVV van het scoren af te houden. Na een kwartier moest John van Loen alweer zijn 1e wissel toepassen. Rick zijn hamstring kon het sprintgeweld van zijn directe tegenstander niet verdragen en werd vervangen door Jurgen Voskuil. En met Jurgen Voskuil noteren wij een volgende debutant in het vlaggenschip. Weliswaar had hij al wat minuten in de bekerwedstrijd tegen Achterveld gemaakt, maar dit keer zouden het er 75 worden in zijn competitiedebuut. En ik kan u alvast verklappen dat het 75 zeer verdienstelijke minuten waren van zijn kant.

  -Acht beroerde minuten-

  VVZ’49 kreeg halverwege de eerste helft wat meer grip op het spel van CJVV. De Amersfoorters wisten nog wel veelal de vrije mensen tussen de linies te vinden, maar de laatste lijn van VVZ’49 hield ogenschijnlijk simpel stand. Tuurlijk, CJVV kreeg wel wat mogelijkheden, maar na een half uur stond het nog steeds de 0-0 op het bord en was de grootste kans nog steeds de bal op de paal voor VVZ’49. Maar met dat dit genoteerd werd, braken er voor VVZ’49 een achttal waardeloze minuten aan. Ingeluid door onnodig balverlies op het middenveld werd over de linkerkant de 0-1 gescoord door CJVV. Vijf minuten later lieten wij over de linkerkant een CJVV-er vrij opstomen . Een mooi balletje breed werd nog gekeerd, maar de bal viel wel fortuinlijk en bijna op de doellijn voor een voet van een CJVV-er. Helaas was ook de volgende aanval raak. Een aanval over rechts werd teruggetrokken op de 11 meter en wederom feilloos afgewerkt. Drie doelpunten in acht minuten tijd maakt de goede start van deze wedstrijd waardeloos. De laatste minuten tot de rust werden wel weer foutloos uitgespeeld.

  -Tweede Helft-

  De rust zou door John van Loen gebruikt worden om er vooral op te hameren de organisatie te waarborgen en de afspraken na te leven. Bas Draaijer kwam erin voor Chris Rademaker. En of dit nu komt door de woorden van de trainer, of omdat CJVV wat gas terug nam…feit is wel dat VVZ’49 in de tweede helft niet echt meer in de problemen kwam. VVZ wilde graag de spreekwoordelijke eer nog redden, maar dit was vandaag helaas niet weggelegd voor de Heeren. Uitblinker Jip kreeg na een klein uur spelen de handen op elkaar. Met een drietal weergaloze acties zette hij net zoveel CJVV-ers op het verkeerde been, om daarna Floris te bedienen. Zijn volley verdween echter over de goal (en over de kantine). Toen de moegestreden Jip even later een schot op de goal ver af zag zwaaien was het tijd voor een wissel. Ook Shenouda en Delano mochten eerder douchen, niet omdat ze niet voldeden, maar puur omdat wij dinsdag weer aan de bak mogen (Hilversum “uit”). De invallers Peter van Hooft, Tom Rosenberg en Thijs Hanraads kunnen allemaal terug kijken op een prima invalbeurt. Toen de klok op 90 minuten stond floot dhr. Angevaare voor de laatste keer deze dag zijn adem langs het kurken balletje.

  Het strijdplan was er en leek ook daadwerkelijk met wat kunst en vliegwerk stand te houden. De bewuste 8 minuten gooide de wedstrijd in het slot. Jip was vandaag een genot om te zien, net als Jurgen. Twee spelers waar we hopelijk in de toekomst nog veel plezier aan gaan beleven. Door de winst behaalde CJVV de eerste periode en zijn zij verzekerd van een toetje aan het eind van het seizoen, mits zij geen kampioen worden, en mits Rutte en de Jong…….laten we daar maar niet aan denken.

  Dinsdag halen wij de afgelaste wedstrijd in bij en tegen fc Hilversum. Ook daar is geen publiek welkom. Aftrap is 20.00 uur.

  Voor de foto's van Silvia, klik HIER