•  

  Ook de zesde officiële wedstrijd van dit seizoen werd door de mannen van Alemdar Kurt winnend afgesloten. Op het schitterende veld van Austerlitz werd na de 3 bekeroverwinningen ook na de derde competitie wedstrijd de punten in de tas mee naar Soest genomen.

  Alles net even anders dan we gewend zijn.

  Het was zaterdag voor ondergetekende net even anders dan de laatste jaren. Allereerst moest er na 6 seizoenen weer eens aantekeningen voor een verslag gemaakt worden. Uw vaste reporter Robert Jan Boers geniet van een weekje weg en dan worden de ouwe getrouwen weer van stal gehaald. Het andere wennen was dat uw reporter in plaats van lekker op tijd, maar net op tijd was. Aanvang bleek namelijk om 14.00 uur te zijn i.p.v. het vertrouwde half 3. Maar net op tijd, bleek in de kantine ook dat de traditionele frikandel speciaal er deze keer niet inzat, omdat de frituur niet aanstond.

  Wat ook anders dan anders was, was het veld waarop gespeeld werd. Een keurig strak grasmatje lag te wachten op de spelers. Want de velden van Austerlitz worden onderhouden door de KNVB, die in ruil daarvoor regelmatig met de onder 19 en de vrouwen gebruik maken van het complex.

  Wat ook anders was, dat de wedstrijd onder leiding stond van een scheidsrechter die niet zoals de meesten aan het einde, maar aan het begin van zijn loopbaan staat. Met een begeleider langs de lijn floot de heer Abdessamad Baijja één van zijn eerste potjes en hij deed dat uitstekend. Overal dichtbij paste hij regelmatig uitstekend de voordeelregel toe, gaf hij op tijd en terecht geel aan beide ploegen en was hij misschien wel de beste van het veld. Een mooie carrière ligt in het verschiet en je wenst ploegen elke week zo’n leidsman toe. En in een periode dat de KNVB zit te springen om nieuw talent goed dat zulke mannen zich in het zwart hijsen.

  Eén helft best goed.

  Wat wel hetzelfde was als andere keren, was dat de bekende gezichten zich alweer langs de lijn hadden verzameld en dat zelfs een enkeling, aangemoedigd door de goede reeks van het keurkorps, de weg naar het complex op tijd had weten te vinden. Tenslotte is VVZ’49 de club die van alle soester voetbalselecties het best gestart is, en dat is in de afgelopen jaren ook wel eens anders geweest.

  De meegereisde supporters werden in de eerste helft op hun wenken bediend. Vanaf het begin van de wedstrijd legden de Heeren van VVZ’49 hun wil op aan de tegenstander en met snel combinatiespel werd Austerlitz regelmatig suf getikt. Dermate suf dat ze na 6 minuten al moesten capituleren. Roan de Beer werd geheel vrijstaand op rechts in het spel betrokken en zijn perfect afgemeten voorzet was voor Floris Knigge eenvoudig binnen te koppen. Het was de middelste van 3 kansen op rij. Tussen een schot van Thijmen Volmer en een solo van de soms ongrijpbare Rick Burgman in.

  Na dit openingsoffensief viel VVZ’49 wat terug. Genoeg om Austerlitz het initiatief over te laten nemen en in hun enige kans van de wedstrijd de gelijkmaker te laten aantekenen. Slordig verdedigen gaf de spits van de gastheren de kans om in 2de instantie doeltreffend te laten zijn. Het was het logische gevolg van een periode waarin teveel spelers zich niet meer aan de vooraf afgesproken tactiek en taken hielden. Achteraf een wijze les voor volgende potjes. Als elke speler zich aan de taken houdt gaat het goed, als iedereen denkt een schitterende pass, solo of actie te kunnen maken, gaat het fout.

  Voor VVZ’49 was de gelijkmaker het sein om weer aan te zetten, terug te vallen op bekende patronen en afspraken en nog voor rust was een riante voorsprong te bereiken.

  De 1-2 van Rick Burgman was de mooiste van de wedstrijd en wellicht zelfs de mooiste goal tot nu toe van dit seizoen. Een schuin ingespeelde voorzet van Roan de Beer liet Rick, vol gevoel, over zijn voorhoofd glijden om bij de 2de paal, buiten bereik van de keeper, keurig in het netje te belanden.

  De 1-3 kwam uit een vrije trap die makkelijk ingelopen kon worden door Cemal Kurt. Een vrije trap die niet eens gegeven had hoeven worden, omdat de overtreding op de buitenspel staande Rick Burgman werd gemaakt. Gelukkig voor VVZ’49 stond de overigens sportief vlaggende grens van de thuisclub niet op 1 lijn en kon de off-side dus nooit constateren.

  Scherpte weg na rust.

  Na rust was er weinig over van het flitsende spel van voor rust. Te veel lopen met de bal, te laat inspelen van medespelers, onnauwkeurige combinaties; het mooie was er wel van af. En ook leek het erop dat het spelen op echt gras conditioneel de spelers opbrak. Het aantekenboekje bleef dan ook na rust akelig leeg. Op een tweetal steekpasses door het midden op Rick en Jip na was er weinig om opgewonden over te worden.

  En ook Austerlitz kon geen potten meer breken. Waarmee de tweede helft zich richting het eindsignaal kabbelde.

  Met z’n 2-en aan kop.

  Na afloop bleek dat in de ranglijst de kopgroep van 4 uitgedund was. Het door velen als sterk afgeschilderde Patria had verrassend met 2-0 verloren van HDS en Vliegdorp had bij Panter met 1-2 de punten mee richting Soesterberg genomen. Waarmee VVZ’49 samen met VOP de enige 2 ploegen zonder puntverlies blijven.

  Volgende week kan VVZ’49 zijn borst natmaken als het HDS op bezoek krijgt. Aanvang 14.30 uur. En de frituur is gelukkig open…..

   

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet,

  Tim Schilder (72’ Danny Meerding) , Cemal Kurt, Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap

  Roan de Beer, Dylan Nava Marquez, Thijmen Volmer

  Floris Knigge (72’ Matthijs Smit), Jip van Schadewijk (79’ Hamze Khadar) , Rick Burgman

  Scheidsrechter: A. Baijja

  Scoreverloop:

  09’               0-1     Floris Knigge

  28’               1-1    

  38’               1-2     Rick Burgman

  42’               1-3     Cemal Kurt            

  Toeschouwers: 150

   

  08-10-2023

  Henk van der Pol

   

  Voor de foto's van Silvia klik hier