•  

  De uitgeklede selectie VVZ’49 loopt al enkele weken op zijn tandvlees. De vele blessures nopen John van Loen om wekelijks de JO19-1 leeg te plunderen om zo ook maar een beetje fatsoenlijk voor de dag te komen. Maar liefst 5 jeugdspelers aan de start van de wedstrijd en ook nog 5 jeugdspelers (samen met Jordy Schimmel) op de bank. De bank bij VVZ’49 was dus dankzij de jeugd wederom goed gevuld. Dit was bij onze opponent van vandaag wel anders. Zegge en schrijve één wisselspeler zat zielsalleen op de bank, later zouden er nog twee jeugdspelers aansluiten. Waren wij hierdoor kansrijk ?? Konden wij vandaag boven onszelf uit stijgen en het goed draaiende Olympia een halt toe roepen. Het antwoord was NEE.

  Zonder dus de (lang) geblesseerde Levi Parinussa, Jip van Schadewijk, Delano Engelhart, Steyn Boers, Yordy Verheijen, Rick Alvarez, Floris de Boer, Shenouda Tadros, Laurens Eernstman en Jordy Schimmel (wel op de bank) op het veld, maar de meeste wel in het zonnetje om hun teamgenoten aan te moedigen.

  Oscar had binnen 7 minuten al twee keer te veel balbezit gehad. De eerste keer moest hij een slordigheidje van Thijs Westerveld onschadelijk maken, maar na 7 minuten was wederom een slordigheidje dat Oscar de gang naar het net deed gaan. De lepe en snelle rechtsbuiten van Olympia was na een korte terugspeelbal eerder bij de bal dan Oscar en ronde simpel af. Het was het startsein van een wedstrijd tussen de mannen en de jochies. Olympia beschikt over een paar begenadigde voetballers en een goed ingespeeld team. VVZ’49 wist hier niet onderuit te voetballen, dwong weinig af en kon alleen maar tegenhouden. Er werd nog 1 keer gescoord voor de rust. Een onoplettendheid werd mooi met een lobje over Oscar binnen gewerkt. Was het dan allemaal zo matig ?? Nee, er waren ook lichtpuntjes. Quinten van Kooy speelde een puike eerste helft in het hart van de defensie. Sebastiaan sleurde en schoffelde alsof zijn leven er vanaf hangt en Dylan volgde zijn voorbeeld alsof het een onderlinge tweestrijd was wie het meeste inzet op de grasmat legde.

  In de rust heeft John van Loen enkele omzettingen gedaan. Jeugdspeler Floris Knigge mocht zijn opwachting maken  en dat betekende het zoveelste debuut van een jeugdspeler in het 1e elftal.Maar voordat VVZ’49 de omzettingen een beetje onder de knie had, had Olympia al zeer fortuinlijk de score verdubbeld. In de 50e minuut pareerde Oscar een 1 op 1 inzet met verve, maar via een kluts verdween de bal alsnog tegen de touwen. Eén minuut later ontsnapte een Olympiaan aan buitenspel en scoorde de 4-0. Waar een ruststand van 2-0 misschien nog wel reparabel bleek , is een achterstand van 4-0 tegen zo’n degelijke ploeg dat niet meer. Maar toch kwam VVZ’49 wat meer aan voetballen toe in deze veranderde opstelling. Tim Schilder kon verschillende keren over rechts opstomen, maar vond telkens het hoofd van Saddy en/of Floris Knigge niet. Na wederom een te korte terugspeelbal werd halverwege de tweede helft zelfs de 5-0 op het bord gezet. Maar eerder gezegd….VVZ’49 wist wat meer vooruit te voetballen. Enkele minuten na de 5-0 ging Tim er weer vandoor over “zijn” linkerkant en gaf dit keer een puike voorzet op debutant Floris. Zijn kopbal had best wat kracht, maar net niet genoeg om de keeper te verschalken. Met een uiterste inspanning keerde hij de inzet van Floris. Het gaf Floris echter vertrouwen en het was mooi om te zien dat hij zichzelf wilde bewijzen. Enkele minuten later mocht hij een sprintduel aangaan met een Olympiaan. Hij had de voorsprong, maar werd rondom de grens van het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Resultaat was een strafschop en een oliedomme rode kaart voor Olympia. Saddy benutte de elfmetertrap feilloos en scoorde zo zijn 208e  (en hopelijk nog niet zijn laatste) doelpunt ooit. Olympia scoorde nog de 6-1 na knullig balverlies op het middenveld en toen de goed leidende scheidsrechter Schaft (23 jaar) zonder blessuretijd voor het einde floot was het klip en klaar. Op de overwinning van Olympia viel niks af te dingen, alleen hielpen wij de Hilversummers een aantal keer flink in het zadel.

  Opstelling VVZ’49:

  Oscar Kooij, Wessel Kraaijeveld (’69 Kalle Wijnans) , Quinten van Kooy, Saddy de Koning, Thijs Westerveld (’45 Floris Knigge) , Tim Schilder, Dylan Nava Marquez, Sebastiaan Kolff, Karel Jacobs (’75 Lucas Pais) , Sam van’t Veldt (’75 Bram Hanraads) , Guus Parinussa.

   

  De stand op de ranglijst zegt ons ook dat wij zeer waarschijnlijk zijn aangewezen op de tombola van de KNVB, genoemd “nacompetitie “ ter behoud van ons 3e klasse-schap. Al is dit nog helemaal niet 100% zeker. FZO kan middels 2 keer winst ons nog passeren op doelsaldo. Als wij dan dus geen punt meer halen zullen wij rechtstreeks degraderen. Maar het kan ook nog de andere kant op. Als Altius ook de laatste twee wedstrijden verliest en VVZ wint zijn laatste twee wedstrijden, dan……worden wij heel erg dronken.!

  De stand onderin: (#14 rechtstreekse degradatie, #12 en #13 spelen nacompetitie om lijfsbehoud)

  11) Altius      24-22             -22

  12) 't Gooi    22-17             -42

  13) VVZ’49   22-17             -58

  14) FZO      22-11             -32

   

  Het resterende programma van de staartploegen:

  Zaterdag 28 mei: VVZ ’49 - Zeist , DOSC - FZO , CJVV - ’t Gooi , sv Baarn - Altius.

  Zaterdag 4 juni: Laren’99  VVZ’49 , FZO - Hees , ’t Gooi - TOV , Altius - Hilversum

   

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER